Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A brit tudósok megerősítették, hogy a New York-i ikertornyok robbantás miatt omlottak össze!

  A brit tudósok megerősítették, hogy a New York-i ikertornyok robbantás miatt omlottak össze!

HÍREK

 2016. 09. 20.


Az oroszok már korábban is ezen az állásponton voltak. DÖBBENETES, HOGY 15 ÉVIG HAZUDTAK!!!

Egy tudományos kutatás szerint az ikertornyok egy irányított robbantás következtében omlottak össze. A brit kutatók felfedezték, hogy 2001. szeptember 11-én a New York-i ikertornyok csak egy irányított robbantási művelet során omolhattak össze! Az erről szóló tanulmányt az europhysicsnews.org oldalon lehet elolvasni, az előzmények pedig a wnd.com oldalon láthatók.

A bizonyítékok alátámasztják, hogy az épületek irányított robbantás következtében omlottak össze. „Az esemény érzelmi hatásait figyelembe véve nagyon fontos, hogy ez a hipotézis egy teljes mértékben tudományos és pártatlan kutatás tárgyát képezze.” – jelentették ki előre a fizikusok.
A kutatásban részt vett Steven Jones, a Brigham Young Egyetem fizika tanára, Robert Korol a Nyugat-Ontáriói Egyetem mérnöki fizika szakának tanára, Anthony Szamboti, a több mint 25 év tapasztalattal rendelkező tervezőmérnök, valamint Ted Walter, az Architects&Engineers ügyvezető igazgatója.

Figyelembe véve a téma ellentmondásos jellegét, az Europhysics egyik szerkesztőjének véleményét is belefoglalták a lap szeptemberi számába: „Ez a tanulmány némileg eltér az általunk közzétett tudományos anyagoktól abban az értelemben, hogy ebben az esetben néhány spekulációnak is helyet adunk. Mindezek ellenére, az időzítésre és a probléma fontosságára való tekintettel úgy véljük, ez a probléma kellően érdekes ahhoz, hogy olvasóinknak is bemutassuk. Nyilvánvalóan, a tanulmány szerzői felelősséget vállalnak a cikk tartalmáért”.

2002. augusztusában az USA Országos Műszaki és Szabványügyi Intézete (NIST) közzétette a 9/11-es terrortámadásról készült tanulmányát. Ebben azt állapították meg, hogy az ikertornyok, és a Világkereskedelmi Központ 47 emeletes 7. számú épülete is, amit nem érintett a becsapódás, tűzvész következtében omlottak össze. Maga a NIST is megerősítette, hogy a három épület megsemmisülése „az egyetlen olyan ismert összeomlási eset volt, ahol a tűzvész játszott meghatározó szerepet”.

A kutatók szerint viszont a tragédiában a kialakult tűz nem volt elegendő ahhoz, hogy az épületóriások összedőljenek. A szakemberek felteszik azt a kérdést is, vajon ezen a dátumon valójában egy előzmény nélküli esemény szemtanúi lehettünk?
A jelentésben a következő megállapításra jutottak: „Figyelembe véve a tragédia érzelmi hatásait, nagyon fontos, hogy ez a feltételezés egy – a felelős hatóságok által elvégzett – tudományos és pártatlan kutatás tárgyát képezze.

A tanulmány készítői felfedezték, hogy „az egyetlen jelenség, amely hasonló épületek romba döntését eredményezheti, az a szándékosan irányított robbantás néven ismert művelet, melynek során az elkövetők olyan robbanóanyagokat használnak, ami a szerkezet összeomlását eredményezik”. Hozzáteszik még azt is, hogy „15 évvel az esemény után egyre több építész, mérnök és tudós fogadja el ezt a magyarázatot.

Néhány a kutatók magyarázatai közül:

- Tűzvész esetén, a lángok nem elég forróak és nem tartanak elég hosszan ahhoz, hogy elégséges energiát termeljenek, és felmelegítsék egy óriásszerkezet elemeit. A Világkereskedelmi Központ 7-es épületének esetében a biztonsági faktor három, vagy annál is nagyobb volt.

- A nagy épületek saját tűzoltó berendezéssel rendelkeznek, ami meggátolja a tűz továbbterjedését.

- A szerkezeti elemeket általában tűzálló anyagokkal bevont rétegek védik, amelyek meggátolják, hogy a szerkezet meghaladjon egy adott hőmérsékletet.

- A hasonló építmények általában külön acélvázzal rendelkeznek, és rendkívül strukturált felépítési rendszerek szerint vannak megtervezve. Vagyis abban az esetben, ha valahol tűz ütne ki, ez nem vezet az épület teljes összeomlásához. A történelem során mindössze három olyan acélstruktúra létezett, amely tűzvész miatt részleges összeomlást szenvedett, azonban egyik esetben sem dőlt össze a teljes szerkezet. Emellett az épület úgy van tervezve, hogy ellenálljon az olyan természeti erők okozta terheléseknek is, mint például a földrengések vagy az erős szelek.

A kutatók megjegyezték: „A 7-es épület szeptember 11-én, 17 óra 20 perckor bekövetkezett teljes összeomlása azért is figyelemre méltó, mert egy belső robbantás alapvető jellemzőit viseli magán. Az épület 32 métere, azaz 8 emeletnek megfelelő magassága, az összeomlás első két másodpercében szabadesésben volt. Az átmenet az állóhelyzet és a zuhanás között annyira hirtelen volt, hogy mindössze fél másodpercig tartott, és az épület szimmetrikusan dőlt össze. Az acélváz szinte teljes mértékben lebomlott, és nagyrészt az épület alapzatának belsejébe hullott, míg a beton apró részecskék formájában szétszóródott a levegőben.

Végső soron az összeomlás gyorsan, mindössze hét másodperc leforgása alatt következett be. Ezt szem előtt tartva, minden tudományos kutatásnak komolyan figyelembe kellett volna vennie az irányított robbantás hipotézisét. Ezzel szemben a NIST azzal az előre meghatározott következtetéssel indított, hogy az épület összeomlását a becsapódás következtében kialakult tűz okozta.

Az elsődleges vizsgálatok után a kutatók megjegyezték még azt is: „Az összeomlást is kiváltó Világkereskedelmi Központ épületeiben kiütött tűzvész sajátosságai egyelőre ismeretlenek maradnak. Habár a helyszínen levő gázolaj berobbanása egy potenciális energiaforrást jelenthetett, kevés a valószínűsége annak, hogy ez valóban be is következett.

Ezeknek a feltételezéseknek az oroszok már korábban is hangot adtak. Maga az orosz elnök,Vlagyimir Putyin is kijelentette, hogy a New York-i ikertornyokat nem terrortámadás, hanem irányított robbantás pusztította el 15 évvel ezelőtt!

Az erről szóló korábbi cikkünket egy videóval ITT NÉZHETIK MEG!

Egy másik, a 2001. szeptember 11-i események ellentmondásait részletesen összefoglaló és taglaló írásunkat, és egy tényfeltáró filmet pedig ITT NÉZHETNEK MEG!

egyazegyben.com/szenzacios-bejelentest-tettek-a-brit-tudosok-ok-is-megerositettek-hogy-a-new-york-i-ikertornyok-robbantas-miatt-omlottak-ossze-43355