Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Deutsche Bank megnyomta a pánikgombot

 A Deutsche Bank megnyomta a pánikgombot

MTI 2016.01.21.

A Deutsche Bank hatalmas veszteséggel zárta 2015-öt, ezért profitfigyelmeztetést adott ki. A bank szerint peres költségek és szerkezetátalakítások miatt jött össze a veszteség.

Profitfigyelmeztetést adott ki a Deutsche Bank (DB). A legnagyobb német bank közölte, hogy a 2015-öt 6,7 milliárd euró veszteséggel zárta az egy évvel korábbi 1,69 milliárd euró profit után. A DB az elemzők körében is nagy meglepetést okozó veszteséget az 5,2 milliárd eurós peres költségekkel, illetve a közel 1 milliárd eurós szerkezetátalakítási költségekkel indokolta.

Az elemzők kisebb veszteséget vártak 

A Deutsche Bank arról is beszámolt, hogy a tavalyi utolsó negyedévet 2,1 milliárd euró mínuszban zárta, míg egy évvel korábban 441 millió euró nettó profitja keletkezett. Elemzők jóval szerényebb, 500 millió euró negyedéves veszteséget vártak.

A Deutsche Bank árfolyama január 20-án, szerdán a frankfurti értéktőzsdén 17,72 eurón zárt. Csütörtökön, egy órával a kereskedés kezdete után, 10 órakor a részvény árfolyama 7,5 százalék mínuszban állt.

A befektetők átértékelik a céget 

Profitfigyelmeztetést akkor ad ki egy cég, amikor olyan változás áll be az üzletmenetében, amely jelentősen befolyásolja az adott időszakra elvárt eredményét. Ilyenkor ezt a változást közvetíti a befektetők felé, akik így át tudják értékelni a céggel, annak értékével kapcsolatos várakozásaikat.

 origo.hu