Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Federal Reserve-re mért csapásként Utah állam után Arizona is törvényes fizetőeszközként legalizálta az aranyat és az ezüstöt

 A Federal Reserve-re mért csapásként Utah állam után Arizona is törvényes fizetőeszközként legalizálta az aranyat és az ezüstöt

 0  5/26/2017

A kriptovaluták legutóbbi hatalmas áremelkedése, mint a például a Bitcoin és az Ethereum, növelte a befektetők hitelességét, akik a fiat v...

 A központi bankok aranyat vásárolnak fel, hogy függetlenedjenek az amerikai dollártól

 A Vörös és Zöld Ázsiai titkos társaságok az új vezetés alatt ígéretet tettek, hogy "megremegtetik a földet"

 A Federal Reserve Board-ot és az amerikai dollárt pénzügyi Armageddon fogja sújtani, ha az ázsiai arany ajánlatot visszautasítják

A kriptovaluták legutóbbi hatalmas áremelkedése, mint a például a Bitcoin és az Ethereum, növelte a befektetők hitelességét, akik a fiat valuta rendszert kritizálják. Sajnálatos módon a nemesfémek még nem követték a kriptovaluták lépéseit, és az elmúlt években tapasztalt súlyos veszteségek sok embert arra késztettek, hogy teljesen leírják ezt az eszközosztályt.

Az Egyesült Államokban az arany és ezüst tárgyak birtoklása a Nagy Gazdasági Világválság óta vagy tiltott vagy megbélyegzett volt, de a közelmúltban tényleges előrehaladás történt annak érdekében, hogy újra elismerjék őket törvényes fizetőeszközként.

A nemzeti adóssággal járó növekvő problémákkal számolva az egyes államok szerte az országban megragadják az alkalmat arra, hogy megvédjék magukat és polgáraikat a pénzügyi elnyomással szemben. 
Képtalálat a következőre: „1935 e silver certificate dollar bill”
Húsz államban már megszüntették az értékesítési adókat a nemesfém tranzakciók esetében, de néhányan még tovább szedik. A legutóbbi az arizonai HB2014-es törvényjavaslat volt, amely az Egyesült Államokban vert érméket egyfajta valutaként kezeli, és megszünteti a minősített nemesfémek tőkenyereség adóját. (1)(2)(3)


Ezek a fajta egyszerű műveletek közvetlenül veszélyeztetik az amerikai Federal Reserve hatalmát, és bármilyen verseny az amerikai dollárral szemben aláássa a jegybank régóta fennálló monopóliumát.

Az arizonai képviselők évek óta dolgoznak ezen a jogszabályon, és olyan emberek támogatásának köszönhetően, mint Ron Paul, sikerült elegendő nyomást gyakorolni, hogy a törvényt aláírják.

Dr. Paul elmagyarázta, hogy ez a törvényjavaslat miért olyan fontos a jövőre nézve:

"A HB2014 nagyon fontos és időszerű jogszabály. A Federal Reserve kudarca, hogy újra beindítsa a gazdaságot a rekord alacsony kamatlábakkal a legutóbbi összeomlás óta azt jelzi, hogy hamarosan láthatjuk a dollár összeomlását. Ezért elengedhetetlen, hogy a törvény védje az emberek azon jogát, hogy alternatívákat alkalmazzanak a hamarosan gyakorlatilag értéktelenek Federal Reserve bankjegyek helyett." (4)

"Nem kellene a pénzt megadóztatni, és ez egy jó ötlet. Semmi értelme annak, hogy a pénzt megadóztassák," - mondta Paul márciusban az állam szenátorainak. "A papír az nem pénz, hanem a pénz helyettesítője, és ez csalás." (5)


Utah volt az első állam, ahol végrehajtották ezt az új politikát, amely felhatalmazta az állami kormányt az alkalmatlan és bizonytalan szövetségi jogszabályok ellen, amikor elfogadták a HB317-es törvényt. Ez a törvény nem csak a pénz egy formájaként ismerte el a nemesfém érméket és szüntette meg a rájuk kivetett adót, hanem arra is ösztönözte az államot, hogy tanulmányozza annak a lehetőségét, hogy szükség esetén teljesen új törvényes fizetési rendszert alakítson ki. (6)


Minden olyan állam, amely feláll és nem hajlandó elfogadni, hogy csődre ítéljék Washington D.C. felfuvalkodott bürokratái, további nyomást gyakorolnak erre a kudarcot vallott piramisjátékra.

Ha elég ember ismeri fel ezt a destruktív utat és akar lefordulni róla változást követelve, a szövetségi kormány és a bankintézetek csak akkor lesznek kénytelenek alkalmazkodni. Ez a növekvő nyomás nem csak belföldön jelentkezik, hanem világszerte fokozódik.

A növekvő bizonytalanság, amely Amerika jövőbeni nemzetközi szerepét veszi körül ösztönözte az olyan nemzeteket, mint Kína és Oroszország, hogy saját valuta átváltást hozzanak létre, amelyek megkerülik az amerikai dollárt. (7)

A BRICS-országokban betöltött vezető szerepük miatt befolyásos pozícióba kerültek a fejlődő világban. Indiával együtt a világ legnagyobb arany vásárlói közé tartoznak, és létrehoztak olyan tartalékokat, amelyek alapul szolgálhatnak egy új tartalék pénznemhez. Ennek az új kereskedelmi blokknak a kialakulását keleten néhányan "Az új selyemútnak" nevezik.

A Daily Reckoning elemzője Byron King elmondta, hogy milyen viharosak a jelenlegi körülmények:

"Eddig soha nem volt olyan, ami komoly kihívást jelentett a dollár globális fölényére nézve - természetesen nem a globális kereskedelemben. Mégis itt vagyunk, figyelve, hogy Oroszország és Kína arany alapú proto-kereskedelmi rendszert állított fel. A napi ajánlat az aranyra úgy tűnik nem is az árra vonatkozik, hanem erre a fejlődésre utal. Mégis világméretű hatásokkal járhat, ahogyan mindez kibontakozik." (8)

Az életminőségünket érintő jelenlegi gazdasági realitások továbbra is arra kényszerítik a helyi képviselőket, hogy tegyenek lépéseket, míg a kongresszus a körbetartozással néz szembe. Alternatív lehetőségek nélkül, melyeket megteremtettek volna az egész országban élő közösségek számára, a teljes életszínvonal a washingtoni székhelyű politikusok kezébe kerülhet a jelenleginél is nagyobb mértékben.

Van egy finom, folyamatos felismerés, hogy bármit is állítanak a szakemberek és a politikusok, nincs könnyű kiút a zűrzavarból. A közvélemény bizalma a központi bankokban nyilvánvalóan erodálódik, és ez remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy lehetővé tegye az újfajta pénzügyi szabadságot, amelyet az Egyesült Államok gazdasági rendszere több mint 100 éve nem látott.

 ujvilagtudat.blogspot.hu/2017/05/a-federal-reserve-re-mert-csapaskent.html

(1) - https://www.soundmoneydefense.org/state-legal-tender-movement (2) - https://www.moneymetals.com/podcasts/2017/03/10/states-advance-sound-money-001025 (3) - https://apps.azleg.gov/BillStatus/BillOverview/68430