Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A felháborodott Dr. Mesík levele az Európa Parlamenthez

Miért kell emberek ezreinek lélegeztető gépen szenvedni és értelmetlenül meghalni, amikor van hatásos gyógyszer a covidra, ami 1-2 nap alatt vírusmentessé teszi a beteget, megakadályozza ezzel a járvány terjedését, a súlyos állapot kialakulását, a kórházba kerülést?
 
Olvasd el Dr. Juraj Mesik EU Parlamentnek írt levelét Szlovákiából.
A felháborodott Dr. Mesík levele az Európa Parlamenthez: EMA jóváhagyja a káros Remdesivirt milliárdokért... és a hatékony ivermectinnel azért van probléma, mert olcsó?
Ma az Uniónak 600 000 halottja van (https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea...) , az Európai Unió az a terület, ahol a legtöbben halnak meg világszerte. Ez nem véletlen – ez a legtöbb európai kormány politikájának eredménye.
A jelenleg fellelhető 72 tudományos publikáció szerint az Ivermectin messze a leghatékonyabb gyógyszer mind a profilaxisra, mind a COVID-19 korai, mind késői kezelésére. Ez már egy 40 éve ismert gyógyszer, közel 4 milliárd adagot kaptak emberek világszerte, és már több száz millió ember szedte súlyos mellékhatások nélkül. Már régóta szerepel a WHO alapvető gyógyszerek listáján, és tanulmányok kimutatták, hogy biztonságosan használható még 1-64 hónapos gyermekeknél és terhes nőknél is (https://www.thelancet.com/action/showPdf...) . A világszínvonalú tudósok – nem az EMA tisztviselői – által kifejlesztett I-MASK és MATH+ protokollok szerint D-, C-vitamin, cink-, aszpirin- és egyéb anyagokkal kombinálva rendkívül hatékony utat jelent mind a fertőzés profilaxisához, mind a COVID-19 kezeléshez. Ez a kezelés már ismert és sikeresen használják az orvosok Szlovákiában.
Az Ivermectinnek csak egy hibája van, de ez egyes hatóságok szempontjából alapvető hiba: egy beteg kezelése kevesebb mint egy euróért "olcsó" - olcsó, mint a homok. Senki sem fog meggazdagodni belőle.
Az EMA 2021. március 22.-i nyilatkozata mögötti motiváció valószínűleg kereskedelmi jellegű, akárcsak a Remdesivir esetében.
Egyes gyógyszeripari vállalatok számára a COVID-19 világjárvány ugyanaz, mint a fegyver- és lőszergyártók számára a világháborúk: egy aranybánya.
A néhány tíz centért előállított, rendkívül hatékony, olcsó és biztonságos ivermectin világszerte több tucat különböző vállalat és a nekik elkötelezett politikusok számára "első számú közellenség ". Több gazdag vállalat több milliárdos nyeresége forog kockán, ahogy a szisztematikusan korrupt orvosok és akadémikusok hosszú távú megélhetése is.
Az ivermectin megkérdőjelezése és az importtilalmak Európa-szerte történő kikényszerítésére irányuló kísérletek ezért folytatódni fognak, függetlenül az elvesztett több százezer emberélettől és a súlyosan károsodott európaiak millióitól.
MUDr. Juraj Mesík
.Forrás:

MIÉRT LENNE JÓ AZ IVERMECTIN A COVID ELLEN?

Csuja László

Mielőtt a cenzorok és konkurens gyógyszercégek farkast kiáltanának, jelzem, hogy az ivermectin nem egy gyógyszer neve, hanem egy hatóanyagé, amiről a hírek elsősorban nem a „méjnsztrim”, hanem a „szósöl” médiában terjednek a Covid-19 ellen küzdő orvosok jóvoltából, akik a tudományos folyóiratokban megjelenő cikkeik mellett folyamatosan itt is megírják/megvitatják terápiás tapasztalataikat.

Az egyértelmű jó eredmények miatt a fejlődő világ országaiban dolgozó orvosok a járványügyi alapellátás oszlopos gyógyszerévé tették az ivermectint. Számos országban szükséghelyzeti engedéllyel hivatalosan elismert Covid-19 ellenes gyógyszerek hatóanyaga az ivermectin. Legutóbb a velünk szomszédos szlovák egészségügyi miniszter adott ki engedélyt az ivermectin használatára az alapellátásban dolgozó orvosok számára. A járvány miatti szükséghelyzet kitermelt komplett ivermectin-alapú Covid-19 terápiás protokollokat is. A legelismertebb terápiás protokollt Dr. Merényi Attila orvos és Dr. Tóth Sándor PhD biológus állította össze Budapest Covid-19 Protokoll néven.

Nem csodaszer, de jó lehet

Az ivermectin egyáltalán nem csodaszer, de évtizedek óta széles körben használt megbízható gyógyszer. Társadalmi hasznossága és a mellékhatások csekély volta miatt 2015-ben Nobel-díjat is kaptak a feltalálói.

Tehát nem megalapozatlan a morális igény, hogy olyan komoly figyelmet érdemeljen az ivermectin a nemzetközi tudományos és gyakorlati tapasztalatok alapján Magyarországon és nemzetközi szinten is, mint az aszpirin, ugyanis nagyon kevés olyan gyógyszermolekula van, amelyet olyan sokoldalúan lehessen felhasználni és olyan kevés mellékhatása legyen, mint az ivermectinnek.

Ki gondolta volna az aszpirinről 120 évvel ezelőtt, hogy trombózisellenes szerként krónikus betegek millióin fog segíteni, hiszen első törzskönyve egészen más indikációra szólt? Ki gondolta volna az ivermectin első törzskönyvezésénél valahol a múlt század 70-es éveiben, hogy a féreghajtó szerként törzskönyvezett molekula kiváló vírusölő hatást mutat majd 50 év múlva a mindennapi orvosi gyakorlatban? Hazánkban ma is csak rühatka elleni kenőcsként van forgalomban.

Nyugat-Európa több országában receptre patikában nemcsak kenőcs, hanem tabletta formában is kapható, de Európa-szerte csak féreghajtóként ismert. A fejlődő világ országaiban az ivermectinnek a tablettás formája terjedt el, mivel a paraziták döntő többsége belső élősködő. Évente sokmillió tabletta kerül forgalomba a hetvenes évek óta. A WHO adatbázisa szerint több mint 3,7 milliárd humán dózissal gyógyítottak már. Ezzel küzdenek a trópusi és fejlődő országokban a legszörnyűbb parazita okozta betegségek ellen. Az ivermectinre vonatkozó mellékhatás bejelentések száma a WHO-statisztikában látható: a 3,7 milliárd alkalmazásból nem érte el a kétezret, tehát szinte értékelhetetlenül kevés, ami mutatja, hogy egy magas terápiás értékű, jól célozható és jól tolerálható molekuláról van szó.

A molekula sokoldalú használhatóságát jelzi, hogy egy pár hete megjelent tudományos közlemény szerint kiváló terápiás hatása van egyes gyógyszereknek ellenálló rákbetegségeknél. Vannak rákgyógyszerek, amelyek az ivermectinnel együtt adva hatékonnyá tudnak válni olyan ráktípusok ellen is, amelyek ellen eddig hatástalanok voltak a ráksejtek védekezőképessége miatt.

Az ivermectin használatát elutasítók (például Sarkadi Balázs vagy Július Hodosy) hangsúlyosan emlegetik az ellenjavallati kört és a mellékhatásokat. Természetesen az ivermectin egy gyógyító molekula és nem placebó, ezért esetenként van mellékhatása vagy a gyógyító hatásának egyéb következménye is. Az ivermectin esetében – sok más gyógyszerrel ellentétben – az ellenjavallat rendkívül egyszerűen, egészségügyi alapellátási (háziorvosi) szinten megállapítható, hiszen azokban az esetekben, illetve terápiákban tilos használni, ahol agysérülés történt vagy agyat is érintő betegség zajlik vagy bizonyos a vér-agy gátat átjárhatóvá tevő gyógyszereket szed a beteg. (A vér-agy gátról közérthetően itt írnak.) 

Az ivermectin alapú gyógyszerek alkalmazási előírattában felsorolt mellékhatások két nagy csoportra oszthatók. Egyik csoportba tartozó tüneteket nem az ivermectin okozza, hanem az ivermectin hatására elpusztuló parazitákból felszabaduló toxikus anyagok. Ezeknek a tüneteknek a tárháza szinte felsorolhatatlanul széles és függ a parazitáltság mértékétől és a parazita tulajdonságaitól. Ha viszont az orvosi terápia célja rákkezelés vagy konkrétan a Covid-19 gyógyítása, akkor ezekkel a hatásokkal értelmetlen számolni.

Facebook-csoportban ment a tudósok diskurzusa, törölte a Facebook

Ellentmondók a hírek arról, hogyan született meg a gondolat, hogy kipróbálják az ivermectint a vírusok ellen is, de mégis: kézenfekvő magyarázata van. A tudományos kutatók kreatívak, de nemcsak ők, hanem a segítő szándékú és kevés eszközzel rendelkező fejlődő világban dolgozó orvosok is.[..]

Számos tudományos vizsgálat és praktikus megfigyelés elindításának forrása lett az Ivermectin MD csoport. Sajnos a Facebook kilenchónapos működés után ezt a zártan működő szakmai csoportot érthetetlen okból, de sejthetően az ellenérdekelt cégek lobbierejének hatására a napokban elérhetetlenné tette, sőt talán törölte is az ott összegyűjtött tudást, ezért a moderátorok egy új világhálós felületen most szervezik újra a csapatot. Ez az új felület nyílt és bárki számára elérhető, de hasonlóan erősen moderált, tehát csak szakemberek posztjai maradnak fenn. A felület beszélt nyelve az angol.

Nincs mögötte akkora tőke

Ma már a tudományos világ az ivermectinnek a vírusok szaporodást gátló mechanizmusát is gőzerővel kutatja. A néhány hónap alatt felpörgött kutatások alapján már látszik, hogy az ivermectin dózisfüggően több ponton is befolyásolja a sejtek anyagcseréjét és ma már bizonyított, hogy a vírusnak a sejtmagba jutását megakadályozza, így szaporodási esélye megszűnik. Ezen kívül a Covid-19 betegek halálához is vezető heves gyulladási és trombotikus folyamatokat (citokinvihar) is fékezi. A hazai és külföldi „off label” orvosi tapasztalat az, hogy az ivermectinnel kezelt betegek intenzív, három napos kezelést követően néhány nap múlva PCR-negatív leletet produkálnak. Az orvosi beszámolókat megerősítő hivatalos klinikai vizsgálatok már zajlanak.

Szükséghelyzeti engedélyekkel a világ számos országában rendelhet az orvos hivatalosan is Covid-19 betegek gyógyítására ivermectin-alapú gyógyszert, sőt több országban állam által is elismert hivatalos protokollok is készültek az ivermectin-alapú Covid-19-terápiára. Becsülhetően már többszázezer, de lehet, hogy többmillió covidos beteg életét mentették meg a fejlődő világ orvosai a Budapest COVID-19 Protokollal vagy annak módosított változatával. Azokban az országokban (itt van erről egy részletes térkép), ahol a Covid-19 elleni gyógykezelésnek hosszabb ideje része az ivermectin, ott az alapellátásban dolgozó orvosok ki vannak képezve az ivermectin-terápiára és munkájuk eredménye, hogy az egymillió lakosra eső halálozás 100 alatt van, míg az EU-országokban (így Magyarországon is) és máshol a világon, ahol az ivermectin-terápia nem elfogadott, 1000 fölötti a halálozások száma.

Mi az oka annak, hogy az európai, köztük a magyar orvosegyetemek erősen távolságtartók az ivermectin-alapú Covid-19-terápiával? Kézenfekvő az intézményes ok, hogy amelyik molekula szabadalommal védett, ott a gyógyszercégek vastag csövön öntik a pénzt és finanszírozzák a klinikai kutatásokat, ezért a fejlett országok szellemi erőforrásainak jelentős részét ők kötik le. Kik maradnak szabadon? A kezdő kutatók, a kórházi önkéntes aktív orvosok, az elméleti kutatók kicsiny hányada és az emeritus professzorok.

Az ivermectin kutatása mögött kicsi a tőkeerő, más kutatásokból lecsípett összegekből, kisebb erőforrásokból és önkéntes munkából halad előre. Hitelességét talán ez is erősíti, továbbá a fejlődő világ orvosainak gyakorlati tapasztalata és publikált eredményei.

Ennek ellenére a kisebb akadály a tőkeerő hiánya, mert van ennél nagyobb, a híres/hírhedt „I”, azaz irigységfaktor. Ugyanis az európai kutatások egy része azokon a témákon zajlik, ahol az ivermectin alkalmazása nagyon hatékony megoldásnak tűnik, vagyis átvág több gordiuszi csomót. Megoldást ad olyan problémákra, amiknek kutatásába, fejlesztésébe már több évtizedes karriert építettek és milliárdokat öltek bele, holott csak szét kellett volna nézni a „spájzban”, elővenni nagyanyánk lekvárját (az ivermectint), megkóstolni, megvizsgálni és használni. Szóval az ivermectinnek igenis van konkurenciája, és ennek az ellenérdekeltségnek minden bizonnyal a döntéshozatalokban is van szerepe.

A háziorvosok kezébe való

Magyarországon sajnos még az „off label” alkalmazás is csak nagyon korlátozott körben (három kórházban, tehát nem alapellátásban) miniszteri engedéllyel tudott elindulni. Az emberi fogyasztásra engedélyezett, Indiában gyártott ivermectin-tabletták importját az OGYÉI álláspontjára hivatkozva a NAV egy ideje akadályozza, ami miatt a magyar orvosok beszerzései hónapok óta vámraktárban porosodnak. Pedig a human felhasználású ivermectin-tabletta nem illegális szer Magyarországon – hiszen EMA-engedély van rá –, és parazitózis esetén Nyugat-Európából recept ellenében gond nélkül beszerezhető, de a Covid-19 terén egyelőre nincs javallata, tehát alkalmazása ”off labelnek” számít.

Egyáltalán nem mellékes, hogy hihetetlen olcsó terápiás eszköz lenne az ivermectin, hiszen egy szabadalommal már nem védett molekuláról van szó, amit akár magyar gyógyszergyár is gyárthatna, sőt a Budapest Covid Protokollban szereplő egyéb gyógyszerek és táplálékkiegészítők is hasonlóan olcsók. Járványügyi szempontból talán a legfontosabb, hogy ha egy széles körben használható és a betegség korai fázisban is hatékony gyógyszerrel küzdünk bármely vírus ellen, akkor a vírus mutációs rátájánál sokkal gyorsabbak lehetünk, szűkíthetjük a vírus mozgásterét, „​karanténba zárjuk” és javítjuk a vakcinálás eredményességét.

A vakcinákkal és az ivermectinnel eliminálhatjuk és a történelem lomtárába juttathatjuk a SARS-COV-2 vírust. Mi más lehet a járványügy végső célja?

Ha ilyen jó az ivermectin alapú Covid-19-terápia, akkor Magyarországon miért kvázi tilos alkalmazni a hatósági akadékoskodáson túl? Hát, a régi jó reflex miatt: „Ha valamit lehet drágán gyógyítani, akkor miért kéne az olcsóbbat választani?” Az orvostársadalomba, de sajnos a közvéleménybe is beleégett, hogy két gyógyszer közül biztos a drágább a hatékonyabb.

azonnali.hu/cikk/20210210_miert-lenne-jo-az-ivermectin-a-covid-ellen