Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A készpénznélküli világban korlátlan felügyeletet gyakorolhatnak felettünk a bankok

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Hihetetlen Magazin

Kiteljesedőben a bankszter diktatúra

Bizonyos cikkeinkben időről-időre szót ejtettünk arról, milyen alapvető és súlyos veszélyek várnak ránk a készpénz teljes kivonásával és a virtuális világvaluta bevezetésével.

Ugyebár erre nem kell emberöltőkön keresztül várni, a projektet szép fokozatosan vezetik fel. Most ott tartunk, hogy nagyjából lehetetlen bankkártya, bankszámla nélkül élni. Na jó, azért megoldható ezek esetleges hiánya, de egyre több munkahelyen felvételi követelménnyé vált a bankszámla megléte, illetve online rendeléseink során is a bankkártyás fizetést preferálják. Szép lassan mindenütt ez a megszokott. A készpénz pedig egyre inkább kiszorul a világgazdaságból.

Hogy miért baj ez? Nos, az, hogy a világon mindenkinek elektronikus, virtuális pénze lesz, azt fogja eredményezni, hogy nagymértékben függeni fogunk a szolgáltatást elérhetővé tevő hálózattól, infrastruktúrától. Amennyiben valami oknál fogva nem érjük el ezt a hálózatot, gyakorlatilag ellehetetlenülünk. Nem tudunk vásárolni, eladni, nincs mód a napi szinten szükséges dolgok beszerzésére, nem tudjuk befizetni a számlákat.

Amennyiben a rendszer úgy ítéli meg, hogy mi a világképünk, ideológiánk és az ehhez kapcsolódó megnyilvánulásaink okán amolyan rendszerellenségek (potenciális terroristák…) vagyunk, úgy megelőző biztonsági jelleggel vághat el minket a virtuális pénzügyi hálózattól. És akkor nekünk nagyjából annyi.

Nem lehetséges? Ilyesmire sosem vetemednének? Évek óta mondogatjuk, hogy márpedig de, hiszen ezek tényleg mindenre képesek. Sokan kinevettek minket ezért, de mostanság talán már nem olyan széles a mosolyuk. Ugyanis az van, hogy sötét jóslataink egyre inkább valóra válnak.

A legutóbb a mindenki által jól ismert MasterCard kényszerített arra egy vállalatot, hogy fagyasza be egy bizonyos személy számláját. Indoklásuk szerint az illető illegális tartalmakat osztott meg a közösségi oldal felületén.

Konkretizáljuk a dolgot: Az áldozatot Robert Spencernek hívják és egy iszlámkritikus oldal egyik szerkesztője. A tartalom, amit megosztott igazából nem jogellenes (a nyugati jogrend nem tiltja az iszlám kritzálását), hacsak nem a sariát, az iszlám jog vonatkozó rendelkezéseit nézzük. (Az ugyanis kimondja, hogy az iszlámot nem érheti semmiféle kritika.)

Vagyis az történt, hogy a MasterCard letilttatta egy olyan személy bankszámláját, aki kritizálni merészelte az iszlámot.

A sztori rámutat arra, hogyan lehet súlyosan visszaélni a már most a banki szolgáltatásoknak kiszolgáltatott emberek kárára. Ha máris ilyen túlkapások történnek, akkor el lehet képzelni, hogy mi vár ránk abban a jövőben, amelyben minden pénzünk felett korlátlan felügyeletet gyakorolhatnak a világrend alapjait jelentő bankok.

(Hihetetlen – Körösztös György)   www.facebook.com/profile.php