Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kínai média véletlenül közzétette a valódi adatokat a koronavírus halálos áldozatairól

2020.02.06

 Világ Figyelő  2020-02-05  Hírek

Koronavírus: rengeteg halott: A kínai média véletlenül közzétette a valódi adatokat a koronavírus halálos áldozatairól

 

Nemrég egy brit kutató úgy saccolta, hogy kétszázötvenezer fertőzöttje lesz Február 4-ig a koronavírusnak. Azonban Kína sokkal kevesebb fertőzöttről, halálesetről számolt eddig be. 25 ezer fertőzöttről és 500 halálesetről.

Ahogyan a CNN is beszámolt róla, igaz lehet, amivel sokan vádolják a kínai kormányt, hogy manipulálják az áldozatok és a fertőzöttek számát is. A vádak szerint ezt úgy teszik,  hogy a koronavírus halálos áldozatait egyszerű tüdőgyulladásos esetként dokumentálják, a holttestet pedig minél hamarabb elégetik.

Most azonban a kínai médiában véletlenül közzétették a valós adatokat. A Taiwan News számolt be róla először, hogy a járványhelyzetet követő adatokban a Tencent honlapján, egyszer csak az jelent meg, hogy valójában 154 ezer fertőzött és majdnem 80 ezer halálos áldozat van. Természetesen a portál, gyorsan frissítette a számokat, hogy az tükrözze a kormány hivatalos közlését.

Az eredeti és a javított adatok:

Képtalálatok a következőre: Kína

Nem ez volt az első alkalom hogy tévedésből valós adatok jelentek meg a hírközlő oldalakon, nem pedig a kínai kormány által jóváhagyott statisztikák.

Természetesen a kormány és a Tencent azzal magyarázta a megjelent adatokat, hogy csupán elgépelés történt. Azonban már az előzőekben is, három alkalommal történt hasonló dolog és a hátborzongató az, hogy az előző úgynevezett elírások pontos növekedést mutatnak egymás után, egyenes arányában a vírus terjedésével.

Sokak szerint a kínai kormány érthető módon el akarja kerülni a pánikot, mert ha a halálfélelem másfél milliárd emberen uralkodik, annak beláthatatlan következményei lehetnek akár több ember halhat meg káosz miatt vírusfertőzésben.

Munkavállalók gondoskodjon ágy egy 2000-ágy mobil kórház, amely már létrehozott egy kiállítási központ Wuhan február 4

Mindeközben óriási erőkkel készülnek nagy tömegű megbetegedett emberek elhelyezésére különféle épületekben. Egyetemekben, sportcsarnokokban, szabadidőközpontokban, gyárak szabadon álló csarnokaiban és minden elképzelhető helyen sok ezer ágyat állítanak fel.

Forrás: CNNTaiwanNews   vilagfigyelo.com/elrettento-szamok-a-kinai-media-veletlenul-kozzetette-a-valodi-adatokat-a-koronavirus-halalos-aldozatairol/

Wuhan nyissa meg 11 új rögtönzött koronavírus kórházak után építők teljes modernizálása a szemet nyitó hatékonyság

Az életveszélyes betegség, amely megjelent a Wuhan, megölt legalább 493 embert fertőzött több mint 24,600 világszerte