Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Pentagon csapatokat küld a hegyekben található bunkerekbe, a járvány egyre komolyabb

2020.03.29

 

A Pentagon csapatokat küld a hegyekben található bunkerekbe, ahogy a járvány egyre komolyabb méreteket ölt

 

Az Egyesült Államok Északi Parancsnoksága a létfontosságú személyzetét mélyen a föld alá küldte, hogy várják ki a járvány elmúlását.

Terrence O'Shaughnessy légierő tábornok vezeti az Egyesült Államok Északi Parancsnokságát, valamint az Észak-Amerikai Légiközlekedési Védelmi Parancsnokságot - egy közös amerikai/kanadai műveletet, amely Észak-Amerika égboltját figyeli rakéta- és légi fenyegetésekkel kapcsolatban.

A hét elején O’Shaughnessy a Facebookon keresztül jelentette be az újságíróknak, hogy néhány őrszolgálatot teljesítő csapatot a szokásos parancsnokságról a Coloradóban található Peterson Légierő  Bázisra helyezi át számos megerősített földalatti bunkerbe. (1)

Az egyik ilyen létesítmény a Cheyenne-hegyi bunker komplexum, amely egy sor alagutat tartalmaz 610 méternyi gránit alá temetve, melyek robbanásbiztos kapuk mögé vannak zárva, amelyek akár egy 30 megatonnás nukleáris robbanásnak is képesek ellenállni.

 

"A NORAD és a NORTHCOM parancsnoki és ellenőrző őrségének elkötelezett szakemberei elhagyták otthonaikat, búcsút mondtak családjaiknak és elszigetelték őket mindenkitől annak biztosítása érdekében, hogy mindennapi feladatukat elláthassák, hogy megvédjék hazánkat," - mondta O'Shaughnessy.

Azt is elmondta, hogy a föld alá küldött személyzet a bunkeren a katonaság többi tagjával osztozik, ám "nem árulhatja el, hogy ki költözött oda."

Egy másik csapatot egy nyilvánosságra nem hozott helyre küldtek, tette hozzá O'Shaughnessy.

Az olyan létesítmények, mint a Cheyenne-hegyi komplexum, szerves részét képezik az Egyesült Államok kormánya arra irányuló terveinek, hogy túléljenek egy világvége forgatókönyvet. Az Egyesült Államokat fenyegető egzisztenciális veszély, például nukleáris támadás esetén az elnököt és tisztviselőit, valamint egy politikai, katonai és polgári vezetői kontingenst azonnal evakuálják négy biztonságos létesítménybe, hogy az országot mélyen a föld alól irányíthassák.

 Ezek a létesítmények a Cheyenne-hegy, a Fehér Ház alatti Elnöki Sürgősségi Operatív Központ, a Raven Rock-hegyi komplexum Pennsylvaniában és a Mount Weather Sürgősségi Operatív Központ Virginiában.


Noha a folyamatban lévő járvány okozta válság következtében nem indultak meg tömegesen Washingtonból, a katonai vezetőket a helyzet arra késztette, hogy lépéseket tegyenek annak érdekében, hogy továbbra is harcra készen álljanak.

Miután beismerte, hogy az amerikai hadsereg készenlétét a járvány befolyásolhatja, Mark Esper védelmi miniszter csütörtökön kijelentette, hogy a Pentagon abbahagyja a vírusfertőzéses esetek pontos részleteinek közzétételét a hadseregen belül, hogy elkerüljék a gyengeségek feltárását Amerika ellenfelei számára. (2)

 

 

Miközben az O’Shaughnessy parancsnoksága alá tartozó kiválasztott csapatok arra kényszerülnek, hogy a föld alatt hermetikus elszigeteltségben várakozzanak a járvány elmúltára, a felszínen több millióan nem élvezhetnek ugyanilyen luxust. A hadsereg mérnökeit már kiküldték New York-ba, hogy felmérjék a terepi kórházak számára alkalmas helyszíneket, mivel a városban az országosan ismert 112000 beteg több mint egyharmada található.

A válság elmélyülésével az amerikai katonaság úgy tűnik, hogy a "minden embert a fedélzetre" megközelítést alkalmazza, mind a felszínen, mind a föld alatt. Bár az amerikai katonaságnak tiltva van, hogy rendészeti feladatokat lásson el amerikai földön, Trump elnök pénteken aláírt egy végrehajtási rendeletet, amely felhatalmazást ad akár egymillió tartalékos és nyugállományú haditengerészeti, légierő és parti őrségi személyzet behívására.

Ezeket a tartalékosokat be lehet hívni, hogy segítsék a polgári hatóságokat a világjárvány elleni reagálásban, ahogyan a már kiküldött közel 10000 fős Nemzeti Gárda csapatok megtették. (3) Szombaton Esper bejelentett egy módosított törvényt, amely szövetségi támogatást fog biztosítani azoknak az államoknak, amelyek ezen csapatokat nagyobb számban kívánják telepíteni. (4)

Ezen felül két kórházi hajót küldtek, hogy segítsék a betegek kezelését New Yorkban és Los Angelesben. (5)

(1) - https://www.facebook.com/USNORTHCOM/videos/
(2) - https://www.reuters.com/article/us-health-coronaviru
(3) - https://www.defense.gov/Explore/News/Article/Artic
(4) - https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Releas
(5) - https://www.rt.com/usa/484389-military-underground

ujvilagtudat.blogspot.com/2020/03/a-pentagon-csapatokat-kuld-hegyekben.html