Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A XIII. században Regensburgban élő Juda ben Samuel rabbi próféciája a jubileumokról 2017-es évig - magyar felirattal

 A PRÓFÉCIA Juda Ben Samueltől 1200-as évekből Regensburgból származik

„Amikor az ottomán törökök elfoglalják Jeruzsálemet, akkor 8 jubileumon keresztül fognak majd uralkodni afölött.

 Ezek után a senki földjévé válik Jeruzsálem egy jubileumon keresztül.

 Ezután a 9. jubileumkor újra visszatér a zsidó nemzet tulajdonába.

Ezután fog beköszönteni az utolsó idők messiási korszaka.”

Mózes harmadik könyvének 25. fejezete alapján a jubileum egy 50 éves időszak.

A prófécia a rabbi 1207-es halála után pontosan 300 évvel kezdett beteljesülni. Az ottomán törökök 1517-ben elfoglalták Jeruzsálemet. 8 jubileumi év az 50 X 8 = 400 év

1917 december 11.-én, a hanuka első napján az angolok felszabadították Jeruzsálemet. Ekkor Jeruzsálem nemzetközi törvények hatálya alá került, a senki földjének hívták. Izrael megalakulása, 1948 után is a város megosztott maradt, keleti részt a jordánok, nyugati részt az izraeliek irányították. A város közepén végighúzódó földterületet a senki földjének hívták. 1967-ben került teljes egészében izraeli kézbe, a jubileumi periódus végén.

1217-től 1517-ig, az első jubileumi periódus megkezdéséig 300 év telt el.

1517-től 1917-ig 8 jubileum, 400 év telt el.

1917-től 1967-ig egy jubileum, a senki földje.

1967-től 2017-kor a 9. jubileumkor visszatért a zsidó nemzet tulajdonába Jeruzsálem.

 2017-től messiási korszak veszi kezdetét.

A rabbinikus naptár szerint jelen év szeptember 15.-ig az 5777. év. A 7-es a teljesség, a ciklus vég száma. Ez megháromszorozódva a három dimenziós térnek megfelelően a végső ciklusvég. A rabbinikus naptárban jelentős eltérés van, a valóságos idősíkhoz képest. Feltételezhető,hogy már 5981-et írunk. Ez azonban nem rontja le az 5777 -es év jelzésértékét. Teljesen más, új világ kezdődik most ősszel.  

 

Automatikus fordítóprogrammal/próbáltam javítani a szöveget/: translate.googleusercontent.com/translate_c

"Ez elvezet minket a döntő 1917-es évhez, mert Isten nem teszi lehetővé a két dolog történik 1917-ben, hogy még az emberek erről beszélnek a 98 évvel később.

Először is, november 2-án, 1917-ben a brit kormány kiadta a Balfour-nyilatkozat ígéretes a legjobb törekvések a brit kormány létrehozása felé hazát a zsidókat. Más szóval, ez egy ígéret, hogy segítsen a zsidóknak, hogy visszatérjenek a tulajdonukhoz és a családjukhoz! Így a 1917-es év tekinthető majdnem olyan fontos évnek a zsidó történelemben, mint 1967-ben, amely látta Jeruzsálem újraegyesítését.

Másodszor, csak öt hét múlva, december 11-én, 1917-ben a brit hadsereg az Általános Allenby sikerült elfoglalniuk Jeruzsálemet a törököktől, akik megszállás alatt tartották négyszáz éven át. Általános Allenby leszállt a lováról, és alázatosan ment be a jeruzsálemi Jaffa kapun keresztül. A rögzítés nem csak Jeruzsálem, hanem az egész Palesztinát, a brit hadsereg most már az eszközöket, amelyek nem teljesítik a nagyon ígér, amelyeket tett öt héttel korábban!"


Read more at https://www.breakingisraelnews.com/56844/the-mystery-of-the-lost-jubilee-part-vi-divine-dilemma-opinion/#I6UFbHASx0H3aPct.99

100 év telt el az 1917 őszén kiadott Balfour nyilatkozattól. A Bibliában két bizonyságon áll meg valami. Ebben az esetben az Izrael létrejöttét támogató határozat keletkezésétől számítva két jubileumi ciklus telt el 2017-ig.

 

Balfour-nyilatkozat (1917)  

 

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
 
 

Az 1917-es Balfour-nyilatkozat, amelyet 1917november 2-án adtak ki, a brit kormánynak egy bizalmasan kezelt állami jelentése volt az Oszmán Birodalom szétosztásában, miután az első világháború véget ér.

A levél a brit kabinet 1917október 31-ei álláspontját mutatja, melyben a britek támogatják a cionistákat egy zsidó "nemzeti otthon" létrehozásában Palesztinában, azzal a kikötéssel, hogy ez nem jár együtt a területen élő más népek önrendelkezési jogainak csorbulásával.

A Balfour-nyilatkozatot később bejegyezték a Törökországgal kötött párizsi békeszerződésbe és a palesztinai brit mandátumot létrehozó dokumentumba. A nyilatkozatot levél formájában juttatta el gróf Arthur James Balfour külügyminiszter Walter Rothschild bárónak, a brit zsidóság egyik vezetőjének, hogy közvetítse azt az Egyesült Királyság Cionista Szövetsége felé. A dokumentum a Brit Nemzeti Könyvtárban található.

A nyilatkozat szövege[szerkesztés]

 
Az eredeti levél

A nyilatkozat levél stílusban íródott, Balfour aláírásával.

Külügyminisztérium
1917. november 2.

Kedves Lord Rothschild!

Nagy megtiszteltetés nekem, hogy közvetíthetem Őfelsége kormányától az alábbi szimpátia-nyilatkozatot a zsidó cionisták törekvésével, amit javasolt és jóváhagyott a Kabinet is.

„Őfelsége kormánya jóindulatúlag tekint a zsidó nemzeti haza megteremtésére Palesztinában, és minden tőle telhetőt megtesz e cél elérésének elősegítésére, miközben világosan kell látnunk, hogy semmi sem csorbíthatja a Palesztinában fennálló nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait, illetve a bármely más országban élő zsidók jogait és politikai státusát.”

Nagyon örülnék, ha ezt a nyilatkozatot az Egyesült Királyság Cionista Szövetsége tudomására hozná.

Szívélyes üdvözlettel:
Arthur James Balfour