Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A zöldek és a baloldal ostoba álkörnyezetvédő intézkedései vezettek a kezelhetetlen ausztráliai erdő- és bozóttüzekhez

2020.01.12

 

Valóban a klímaválság okozta az ausztráliai erdőtüzeket? Több ezer ember otthona és közel egymilliárd állat semmisült meg a jelenlegi katasztrófában, ám az okok között ritkán emlegetik a liberális zöldpolitikát. A mandiner.hu elemzése forró témát érint: bemutatják az ausztráliai erdőtüzek valódi felelőseit. Ideje, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek ennek a végletesen primitív “zöld” gondolkodásnak a tragikus következményeiről szóló tények.

A klímahiszti nemcsak Ausztráliában, hanem a globális közösségi médiában is a maximumra csavarta hangerejét, a globális felmelegedést okolva, a hullámokat pedig lassan a balliberális pártok is meglovagolták klímavészhelyzetet és radikális intézkedéseket követelve. A vágyvezérelt liberálisok és zöldek világszerte úgy mutogatják az ausztráliai katasztrófát, mintha azt a globális felmelegedés okozná, a valódi összefüggéseket és az okokat azonban elfelejtik feltárni és a közvélemény tudomására hozni. A magyar balliberális média és politika sem mutat rá, hogy a jelenlegi tüzek mögött éppen a vörös-zöld koalíciók ostoba, politika és ideológia által vezérelt szabályozásai állnak.

 

Az egyoldalúságot csak tetézi a globális pánikkeltés – amihez valljuk be őszintén, mindig is értett a baloldal. A balliberális fősodorban nem divat a nyugodt mérlegelés és a tényekre alapozott vélemény, a jelenlegi pusztító erdőtüzeket ráadásul éppen a volt vörös-zöld ausztrál kormánykoalíció felelőtlen erdőpolitikája és válságkezelése okozta. Az ausztrál zöldek egyik szenátora a jelenleg regnáló konzervatív kormányból szeretné a klímaválságot tagadókat kipenderíteni, a baj azonban nem most kezdődött, hanem évekkel ezelőtt, éppen az ő politikájuk hatására. A kontinensen eddig 10 millió hektárt perzselt fel a tűz, 26 ember halálát és hatalmas ökológiai pusztítást okozva, azonban a globális felmelegedést emlegetni az ausztrál erdőtüzeket illetően balgaság. 

FELELŐTLEN ERDÉSZET, OSTOBA SZABÁLYOZÁS

A baloldali média és a liberális ausztrál politikusok nem győzik a globális felmelegedés és az erdőtüzek közötti összefüggést hangsúlyozni, amit Scott Morrison miniszterelnök konzervatív kormánya határozottan cáfol. A cáfolat mögött tények sorakoznak, a tények azonban nem érdeklik a globális klímahisztin nevelkedett tömeget. Ausztráliában az erdő- és bozóttüzek mindig is gyakoriak voltak, a természet mondhatni hozzászokott a pusztításhoz, a mostani gyors regenerációja is ezt bizonyítja.

Az ausztrál őslakosok már az európai hódítók előtt évente égették az aljnövényzetet, hogy a száraz, több rétegben felgyülemlett biomassza egy szikra esetén ne kapjon lángra, hektárokat égetve le. Az aljnövényzet felégetésével az őslakosok megakadályozták, hogy a zivataros évszakban becsapódó villámok tüzet okozzanak, a természetes tűzvész ugyanis villám segítségével fogan, a száraz aljnövényzetben pedig a mostani 42-46 ºC-os levegő sem tud tüzet indukálni – nem úgy, mint a szándékos gyújtogatók, de erről később. A mostani tűzvészt megágyazó politika 20 évvel ezelőtt indult útjára, amikor a zöldek és a baloldal nyomására a Labour kormány megtiltotta az aljnövényzet leégetését. Az indoklás szerint az égetés ugyanis kárt tesz a rovarokban és az aljnövényzet ökoszisztémájában, felborítva a természet rendjét.
A zöld-vörös erdőpolitika több éven keresztül készítette elő a katasztrófát, ami 2016-ban az ország nyugati részében be is következett, amikor egy villámcsapás következtében több száz négyzetkilométernyi erdő égett le, több mint 900 épület pusztult el, és kilenc ember halt meg. A 2016-os katasztrófa részben felnyitotta a döntéshozók szemét, egy törvény szerint az aljnövényzetet le lehet égetni a települések körül. Az intézkedésnek hála az utóbbi négy évben nagyobb katasztrófa nem történt, a hatóságok minden keletkezett tüzet féken tudtak tartani, pár napon belül eloltva azokat. A mostani tudósítások és beszámolók azt az érzetet keltik, mintha a 2019-2020-as nagy tűzvész során az egész kontinens lángolna, azonban ezt a képet is árnyalni kell: a tűzfészkek csak behatárolt területeket érintenek, vörös égboltnak pedig a legtöbb városban nyoma sincs.  

GYÚJTOGATÓK ÉS LIBERÁLISOK

Ahogyan azt fentebb említettük, a száraz erdő vagy bozót nagyon magas hőmérsékleten (44-46 ºC-on) sem gyullad meg, a természetes tüzeknek szinte mindig villámcsapás az okaA mostani tűzvész mögött pedig nem villámcsapások állnak, hanem felelőtlen és ostoba emberek. Évente átlagosan 60 ezer tűzesetet regisztrálnak Ausztráliában, ezeknek az eseteknek a fele szándékos gyújtogatás, harmada pedig gondatlanságból elkövetett gyújtogatás (felelőtlen családi grill az erdőben, de sok esetben elég egy gépről vagy járműről lepattanó szikra is). A természetes okok az összes tűzeset 6-15%-át teszik ki világszinten. A globális felmelegedés azért sem okolható, mert Ausztráliában az utóbbi évszázadban épphogy nőtt a csapadék mennyisége, a középhőmérséklet emelkedése pedig messze nem drasztikus.  

Az Ausztráliai Önkéntes Tűzoltók Szövetsége nemrég bejegyzésében a zöld-vörös politikai erőket és a mindent átható „zöldbürokráciát” okolta az erdőtüzek miatt, kiemelve a felelőtlen erdőgazdálkodást, a politikai vágyaktól és érzelmektől vezérelt döntéshozatalt, ami lehetetlenné tette a száraz aljnövényzet kontrollált leégetését a hidegebb évszakban. A vak, liberális zöldpolitika eredménye pedig kézzel fogható: a szénné égett koalákat és a kenguruk kimentését mindenki látta. A fentiek konklúziójában az idei ausztrál erdőtüzek mögött gyújtogatók állnakCsak eddig az ausztrál hatóságok közel 180 embert tartóztattak le, akik gyújtogatással vádolnak, nagyjuk fiatalkorú vagy huszonéves. Az esetek kis részében a tüzet gondatlanság okozta, nagyon sokan azonban szándékosan gyújtogattak, több helyen is – az indítékok egyelőre nem ismertek. 

MEGVÉDTE AZ OTTHONÁT, MEGBÜNTETTE A BALOLDAL

A jelenlegi helyzet abszurditását tökéletesen jelzi annak a Victoriában élő farmernak a története, aki ingatlanja körül, egy keskeny sávban kivágta az erdőt, és kontrolláltan leégette az aljnövényzetet saját és családja védelmének érdekében. Liam Sheahan azt nyilatkozta, hogy itt az ideje, hogy a hatóságok helyett a tulajdonosok vegyék kezelésbe a helyzetet. Az ausztrál férfi farmjának száz méteres körzetében vágta ki az erdőt ún. biztonsági sávot létrehozva egy esetleges tűzvész ellen. A farmert a természet megkárosítása miatt a helyi önkormányzat feljelentette, majd 100.000 dollárra büntették a perköltségekkel együtt. A tűzvész eljövetelekor csak az ő háza maradt épségben a környéken – a tűz mindent elpusztított. Négyen haltak meg, több mint 150 ház égett el, Liam Sheahan gazda családja és farmja azonban épségben maradt a felelős erdőgazdálkodás miatt – a „zöldbürokrácia” azonban megsarcolta őket.

pestisracok.hu/a-zoldek-es-a-baloldal-ostoba-alkornyezetvedo-intezkedesei-vezettek-a-kezelhetetlen-ausztraliai-erdo-es-bozottuzekhez/

heroes_never_die

2020-01-12 at 16:50

Kiváló összefoglaló, amelyböl csak az maradt ki, hogy – szintén a

zöldek életidegensége miatt – évek óta nem engedik a viztárolók

épitését, használatát, amely megkönnyithetné a kisebb lokális tüzek

oltását, továbbá a rendelkezésre álló tengerviz tüzoltásra történö

használatát is megtiltották.