Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amennyiben az USA elfogadja a NOPEC-törvényt, Szaúd-Arábia bedönti a petrodollárt

2019.04.05

 

Amennyiben az USA elfogadja a NOPEC-törvényt, Szaúd-Arábia bedönti a petrodollárt! - fenyegette meg Riyad Washingtont.

"Szaúd-Arábia készen áll, hogy aláássa a petrodollárt 'nukleáris opcióként', amennyiben az USA-ban elfogadják az úgynevezett NOPEC - törvényt. 
A kérdéses törvénytervezet szerint 'olajat nem lehet sem előállítani, sem exportálni kartellben' = No Oil Producing and Exporting Cartels Act (NOPEC), amit már legelőször 2000-ben terjesztettek elő - de aztán jött 9/11 és "feledésbe merült".

Ezzel Washingtonnak módja lenne megszerezni a kontrollt a globális 'olajkimenet' és az olajárak felett is, amiben jelenleg Szaúd-Arábiának és az OPEC-nek van hatalma, így a törvény elsősorban ellenük irányulna.

A szaúdiak nagyon is jól tudják, hogy kezükben van 'nukleáris opcióként' a dollár, míg más források olyan szaúdiakat idéznek, akik azt mondják "hagyjuk csak, hadd fogadják el a NOPEC-törvényt és az USA gazdasága azonnal darabjaira esik szét!"

Szaúd-Arábia most ismételten azzal fenyegetőzik, hogy a dollártól eltérő valutában fogja eladni temérdek olaját, amennyiben az USA elfogadja ezt a trösztellenes törvényt, amit az OPEC tagállamok ellen nyújtottak be.

" Ha az USA megsérti az OPEC-államok szuverén immunitását és zöld lámpát ad a trösztellenes törvények megsértése miatt a NOPEC-tervezetnek, akkor energiaügyi szakemberek Riyádban máris készen állnak, hogy a dollártól eltérő valutáért adják az olajat!" - ezt erősítette meg számos, a szaúdi energiapolitikához közel álló forrás.,akik szerint ezt már közölték a legmagasabb szintű amerikai energiaügyi vezetőkkel is. (Ford:SBG Buddha - Vilaghelyzete)

Ketyeg az óra....Vilaghelyzete.com AWAKENING THE WORLD. . EVERY HEART MAKES A DIFFERENCE