Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amerikában brutális gyorsasággal terjednek az olyan pogány rítusok, mint a Wicca boszorkányság

2017.03.15

 usa, pogány rítusok, boszorkányság, az amerikai fiatalok nem ismerik a kereszténységet, terjed az új pogányság

Amerikában brutális gyorsasággal terjednek az olyan pogány rítusok, mint a Wicca boszorkányság

2017. március 14. 22:58

Folyamatosan csökken az önmagukat keresztény vallásúaknak vallók száma az Egyesült Államokban. Azonban az amerikaiak nem csak egyre kevésbé gyakorolják a keresztény vallást, de ma már a gondolkodásmódjukat is drámaian csökkenő mértékben határozza meg a kereszténység. A Barna Group közvélemény kutatása szerint a fiatalok körében a Biblia tanításait bármilyen alapformában ismerők számaránya mindössze 4 százalék, miközben a különféle Wicca boszorkány rítusok népszerűsége a fiatalok körében egyre csak nő.
 

Amerikában ma sokkal kevésbé valószínű, hogy a polgárok keresztényként határozzák meg magukat, mint bármelyik korábbi generációban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne keresnék a transzcendentális, lelki vonatkozású értékeket az életük kiteljesítéséhez.

Ma alternatív vallásokban, illetve primitív, már elfeledettnek hitt, ősi pogány rítusokban találják meg a lelki életük igényeit kielégítő tartalmakat az USA lakói. A visszaszoruló kereszténység helyett csak kevesen választják a teljesen vallástalan, vallástagadó ateista világnézetet. A kereszténységtől elfordulók többsége az Iszlám, a Buddhizmus, valamelyik New Age mozgalom vagy a Wicca Boszorkányság valamelyik ága mellett köt ki.

Az amerikai népesség a legutóbbi becsült adatok szerint 85-90%-a tartozik valamelyik vallási felekezethez. A lakosság vallási felekezet közötti megoszlása: protestáns 49% (baptista, metodista, pünkösdi, evangélikus, református, anglikán), római katolikus 22%, ortodox keresztény 2%, mormon 5%, muszlim 2%, zsidó 1,5%, felekezeten kívüli 1,5%.

Azonban az amerikai lakosság vallásos kötődéseivel kapcsolatos eddigi adatok már biztos, hogy veszítettek érvényességükből, mivel az utóbbi tíz év hasonló tárgyú közvélemény-kutatásai szerint jelentős változások történtek az amerikai emberek valláshoz való viszonyaiban.

Ilyen jelentős változás például, hogy a Wicca és egyéb neveken is ismert boszorkány valamint okkultista kultusz a felmérések szerint évente 100 százalékkal növeli híveinek táborát. A Wicca vallás(ok) sikere nem kis részben Hollywood horror filmiparának az évtizedek óta és egyre nagyobb mennyiségben előállított okkult tartalmú filmgyártásának köszönhető. Ezekben a filmes példákban,  ahogy a Wicca vallás gyakorlása során is, a pogány boszorkány rítusok és kultuszok felélesztésével számtalan sátánista elem is felhasználásra került.

A wicca egy újpogány vallás. Elsőként a brit Gerald Gardner kezdte népszerűsíteni 1954-ben. A wicca nem intézményes vallás, és az egyes hívek és csoportok hite és szertartásai nagyban eltérhetnek. Legtöbbjükre jellemző a hit két istenségben, az Úrnőben és az Úrban, valamint a Wicca Intelem betartása és a „Háromszoros visszatérés törvényében” való hit, valamint a mágikus szertartások végrehajtása. A szó „Wica”-ként fordul elő Gerald Gardner írásaiban (Witchcraft Today – „Boszorkányság ma” –, 1954, és The Meaning of 'Witchcraft – „A boszorkányság jelentése” –, 1959). Ő nem magára a vallásra, hanem követői csoportjára használta; magát a vallást mindig witchcraft (boszorkányság) néven említette. A szó valószínűleg az óangol wicca szóból ered, ami boszorkánymestert vagy varázslót jelentett (ebből származik a modern angol witch, azaz boszorkány szó is). Mivel a wiccának nincs egyháza vagy bármilyen központi szervezete és előírásai, az egyes hívők és csoportok hite és gyakorlata nagy eltéréseket mutat.

Az Egyesült Államokban a kereszténység hanyatlásával párhuzamosan,természetesen a többi pogány és okkult csoport népszerűsége is robbanásszerűen megnőtt. Ezeknek a változásoknak a kutatások szerint az az egyik legfőbb oka, hogy a mai fiatal felnőttek az alternatív vallások követését is a keresztény nézeteket valló szülői generáció elleni lázadás eszközének tekintik.

Az amerikai fiatal felnőttek spirituális életére ugyanakkor az országban a médiumokat és a közgondolkodást alapvetően meghatározó liberális politikai értékrendszer is nagy hatással van.

Nem csoda ezeket a körülményeket figyelembe véve, hogy a Barna Group egyik friss közvélemény kutatási tanulmánya szerint a 18-29. év közötti amerikai fiataloknak csak 4 százaléka rendelkezik a legminimálisabb mértékű bibliai alapú keresztény világnézettel.

A Barna Group tanulmányának készítői annak érdekében, hogy megtudják, vajon a keresztények világnézetét hogyan formálja a hit, olyan fogalmakról tettek fel kérdéseket a közvélemény kutatásukban, mint a hazugság, a csalás, Isten természete, és a bűn.

A kutatás eredményének összegzése szerint bár minden 10 felnőtt korú amerikai közül több mint hét kereszténynek vallja magát, azonban a 10 közül csak egy képes válaszolni a Bibliával és a hittel kapcsolatos legalapvetőbb kérdésekre is. Ez a szám pedig még ennél is jóval alacsonyabb, összesen 4 százaléknyi a fiatal amerikaiak körében.

A mai amerikai fiatal generációk spirituális elkötelezettségévelkapcsolatos hírek miatt sok amerikai keresztény aggódik. A konzervatív, keresztény hagyományokat őrző amerikai közösségekben és szellemi körökben világosan látják, hogy a fiatalok köreiben a liberalizmus értékeivel szemben egyelőre csatát veszítettek.

Okkultista boszorkány szertartások a Clinton klán körül?

Az okkultista boszorkány szertartások az amerikai politikai életben is szerepet játszanak a hírek szerint. Hillary Clintonnal kapcsolatban például az elnökválasztási kampányban az saját elmondása alapján is megerősítést nyert, hogy fontos kérdésekben ki szokta kérni holtak véleményét.

A 2016 októberben a Wikileaks által nyilvánosságra hozott emailek között pedig megismerhette a világ közvéleménye a Hillary Clinton legbelsőbb körébe tartozó, Clintonné elnökválasztási kampányát igazgató John Podesta levelezését is.

A levelek között több olyan is szerepel amelyek arra utalnak, hogy bizarr okkultista találkozókon közösen szokott részt venni Podesta, a Clinton család valamint a Clinton klán legbensőségesebb körének tagjai, köztük - többek között - olyan személyekkel, mint például a saria kiadványokat finanszírozó, szaúdi származású Huma Abedin és férje, Anthony Weiner, hajdani Demokrata párti szenátor.

A levelezésben Lélek Főző (Spirit Cooking) néven szereplő találkozókat az Amerika szerte extremitásáról ismert, okkultista és művész, Marina Abramovic szervezte házigazdaként. Természetese a Podesta email botrány minden érintettje tagadja, hogy a közös főzőcskézéseknek bármi köze lenne az okkultizmushoz vagy bármilyen sátánizmussal összefüggő boszorkány szertartáshoz. 

A Wikileaks Podesta emailjeit kiszivárogtató akciójához egy másik botrány kirobbanása is kapcsolódik. Néhány email alapján állítólag fény derült, egy az amerikai hatalmi elithez és a Clinton család politikai köréhez is kötődő pedofil emberkereskedő hálózat működésére is.

A botrány a "Pizzagate" nevet kapta, mivel a feltételezések szerint a pedofil emberkereskedő hálózattól emailben, emailes pizzarendelés formájában - és a Podesta emailek között több ilyen van állítólag - adhatták le rendeléseiket a betegesen dekadens pedofil"megrendelők.  

Ha ez az ügy bizonyítást nyer, akkor az - a sajtó hírek szerint - alapjaiban rengetheti meg az Egyesült Államok hatalmi struktúráit. Jelenleg még vizsgálja az ügyet az FBI. A legfrissebb hírek szerint hamarosan meghallgatja Anthony Weinernek, Huma Abedin férjének a vallomását is, akinek a laptopján állítólag nagy mennyiségű terhelő információt foglaltak le korábban a nyomozók.

Weiner laptopja már egyébként is a nyomozó hatóságok érdeklődésének körébe került amikor 2016-ban kirobbant a volt szenátor legújabb "sexting" botránya, ami 5 éven belül már a 3. súlyos szexbotránya volt a Demokrata párt politikusának.  

A New York Post 2016. nyarán tette közzé azokat az intim fotókat, amelyet Weiner egy fiatal lánynak küldözgetett, míg felesége Hillary Clinton kampányában az elnökjelölt személyi titkáraként járta az országot. Az egyik képen feltűnik Weinerék négyéves kisfia is, amint éppen az alsónadrágos, félmeztelen Weiner mellett fekszik.

Valaki bemászott az ágyamba – írta incselkedő hangnemben Weiner a fiatal lánynak, mielőtt elküldte a fotót. A New York Post pedig nemcsak ezt a képet szerezte meg, hanem több tucat félmeztelen Weiner fotót és a teljes levelezését is. Ennek a megismerése számos újabb kérdést vetett fel, mivel Weiner laptopján nem csak a saját dokumentumai voltak megtalálhatóak, de feleségének a Clinton családhoz köthető dokumentumai valamint  levelezése is.

888.hu/article-amerikaban-brutalis-gyorsasaggal-terjednek-az-olyan-pogany-ritusok-mint-a-wicca-boszorkanysag#