Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ATV/MTI: Koronavírus: kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast a Ferihegyi repülőtéren

2020.02.04

 2020-02-04 06:30:00

 

Koronavírus: kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast a Ferihegyi repülőtéren

Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast hétfőn a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel.

Koronavírus: kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast a Ferihegyi repülőtéren
Fotó: MTI

A tájékoztatás szerint a repülőtéren elkülönítettek egy Kínából érkező kínai állampolgárt. A utasnál a repülőtéren felállított hőkamera és a manuális lázmérő is kimutatta a 39 fokos lázat.

Az utast az egészségügyi szakmai protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették a Nemzeti Népegészségügyi Központ repülőtéri vizsgálójában - ismertették.
Hozzátették: az eddigi információk szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő a repülőn lett rosszul, előtte nem volt panasza.

Január 12-én hagyta el Magyarországot, és most jött vissza, Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak - írta az NNK.

Az életbe léptetett eljárásrendnek megfelelően az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

A repülőtéren a protokollnak megfelelően azonnal megkezdték a fertőtlenítést, mind a gépen, mind azokban a helyiségekben, ahol áthaladt vagy tartózkodott az utas - áll a tájékoztatásban.

atv.hu/MTI

Gábor Bereczky Ez igen a lázas utast karanténba zárják a többieket pedig akik a gépen egy légtérben utaztak vele azokat meg elengedik,nagyon ügyes!Így kell a járvány megfékezni!!!!Kicsit komolyabban kellene venni ezt az egészet.

Miklos Kopcsa yu yu hua január 14-èn jött vissza magyarországra, 15-èn már dolgozott a piacon. a fèrje wang hai wu jan.31-èn jött meg ès estère már nyiregyen volt. megkérték tartozkodjon nyiregyházi lakásában. a felesège meg napi szinten nyitja a boltot. ès ez a nyiregyi kinai piac egészére èrvènyes. magyarán ezek azt csinálnak szinte amit akarnak. nincs adófizetèsi kötelezettség, nincs ellenörzés, akkor jönnek mennek amikor akarnak 


 

Tények A repülőn meg fertőzi a többi utast, akiket elengedtek a szélrózsa minden irányába. Semmire nincs felkészülve amagyar egészségügy, nemhogy egy világjárványra.

Laura Nyolczas A mi protokolunk egyenlő a nullával.
Csak a már tünetekkel rendelkezőket szűrjük ki, miközben a vele hosszabb időt egy zárt légtérben töltőket szélnek eresszük.