Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ausztrál pilótáknak a társadalmi nemi szerepeket is figyelembe kell venni bombázáskor

2019.04.18

 

 

Genderőrület az ausztrál légierőnél

2019. április 18. 08:00

A pilótáknak a társadalmi nemi szerepeket is figyelembe kell venni bombázás közben.

Az Ausztrál Királyi Légierőnél új doktrínát fogalmaztak meg bombázási műveletekben részt vevő vadászpilóták részére. A „Gender a légi műveletekben” elnevezésű dokumentum szerint a hadsereg pilótáinak a társadalmi nemi szerepeket is figyelembe kell majd venniük bevetéseik végrehajtásakor – tudósít az Alapjogokért Központ PC-figyelője.https://mandiner.hu/images/ga1.gif

Az új doktrína szerint bevetéskor, a bombázás megkezdése előtt a pilótának fel kell mérnie és mérlegelnie kell, hogy például egy az ellenséges egységeknek létfontosságú híd elpusztításával nem okoz-e az adott területen élő nőknek aránytalan nehézséget.https://mandiner.hu/images/ga1.gif

„Habár az adott célpont elpusztítása katonai előnyt jelent az ellenséggel szemben, mégis lehetséges, hogy emiatt a nőknek többet kell ismeretlen környéken sétálniuk, hogy vizet vagy tűzifát gyűjtsenek” – áll a dokumentumban.

Ausztrál veteránok és helyi újságírók szerint mindez a politikai korrektség gyakorlata, ami újabb aggodalomra ad okot a háborús övezetekben harcoló pilótákra nézve.

A Veterán Ausztrál Békefenntartók Szövetségének elnöke, Bruce Relph szerint a dokumentum megjelenése miatt valójában sokkal több nő kerül majd veszélybe.

„Az ellenség ezt a nevetséges, politikai korrektséget kielégítő badarságot fel fogja használni a saját előnyére és egyszerűen emberi pajzsként fogják használni a nőket” – fogalmazott.

Jim Molan, az ausztrál hadsereg volt dandártábornoka, parlamenti képviselő úgy reagált, „ez egy talán jószándékú, de medöbbentően ügyetlenül megírt szöveg. Gyanítom, hogy olyan emberek írták, akiknek nem kellett volna.”

Ez teljesen bizarr, a valóságtól elrugaszkodott elképzelés, valami bürokrata írhatta, akinek fogalma sincs arról, hogy milyen egy háborús zónában tartózkodni – mondta Troy Bramston a The Australian újságírója. 

Komment

Maddox 2019. április 18. 08:16

Ha azt hiszitek, mint én, hogy ez az elmebaj hozzánk nem gyűrűzhet be - múlt hónapban bekerült a munkahelyi szabályzatunkba, hogy köteles vagyok mint "asszony" hivatkozni a magát annak azonosító férfi kollégát, ellenkező esetben a magatartásom szexuális zaklatásnak minősül és fegyelmi eljárást von maga után. Ez egy IT-szolgáltató cég. Kezdődik fiúk, kezdődik.