Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ebédjét fogyasztó család szeme láttára törtek be a migránsok egy kelebiai házba

 

Az ebédjét fogyasztó család szeme láttára törtek be a migránsok egy kelebiai házba

 

„Éppen az ebédlőasztalnál ültünk, amikor az öt-hat sötétbőrű ember szó nélkül besétált a házba, majd közülük ketten egyenesen a hűtőszekrényhez mentek, összeszedték az élelmet, ezek után pedig ahogy jöttek, úgy távoztak is” – mesélte a neve elhallgatását kérő kelebiai polgár.

Mint mondta, mindez néhány perc leforgása alatt történt. A házban abban a pillanatban asszonyok és gyermekek tartózkodtak, s még megijedni sem volt idejük. Az esetet nem is jelentették a rendőrségnek, habár ennek nem is lett volna sok értelme.

Egyértelmű, hogy a bevándorló hordák egyre inkább „otthon érzik” magukat a Délvidéken, s egyre többet engednek meg maguknak. Tehetik ezt, mert a szerbiai hatóságok saját polgáraik védelme helyett továbbra is inkább a potenciális terroristákat támogatják. Eközben az ország belügyminisztere az „egyre jobb közbiztonságról” beszél, a délvidéki polgárok már saját otthonaikban sem érezhetik biztonságban magukat. Az állami szintre emelt korrupció, a szervezett bűnözés terjedése mellett a migránsok is egyre komolyabban fenyegetik a polgárok személyes biztonságát, ellene pedig semmit sem tesz a haladó kormány.

Meglehetősen visszatetsző, hogy ilyen események árnyékában Nebojša Stefanović belügyminiszter az Európai Unió ajándékával dicsekszik a sajtóban (82 járművet kaptak az Uniótól, mert kvázi sikeresen harcolnak az embercsempészek ellen). Ugyanakkor a délvidéki polgárok védelmét (csak papírformában) képviselő VMSZ is mélyen hallgat. Miközben a párt elnöke teljes mellszélességgel a haladó párt vezére mellett áll ki a szerbiai elnökválasztásokon, addig nemzettársai nap mint nap a betolakodók kénye-kedvének vannak kitéve.

Félő, hogy a tavasz beálltával, illetve a migránsok újabb várható rohamával ez a helyzet még tovább romlik.

Gradsubotica.co.rs és Kurir nyomán F.J.

 

delhir.info/cimlap/friss-hireink/62218-2017-02-28-20-43-57