Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az orosz-ukrán gazdasági háború: Ukrajna válasza az orosz szankciókra

2018.11.03

 

Ukrajna válasza az orosz szankciókra


Több ezer tonna, a Luhanszki Népköztársaságból (LNR) származó árut foglaltak le az ukrán hatóságok Mariupolban. Jurij Lucenko ukrán főügyész közölte, ez Kijev válasza az oroszországi szankciókra.

Az egyik mariupoli kikötőben (Doneck megye) lefoglaltak több mint háromezer tonna az alcsevszki – a helyiek által csak „Putyin gyárának” titulált –kohászati kombinátban előállított fémárut. A hírt Lucenko jelentette be közösségi oldalán, azt írta, hogy a lefoglalt áru a szeparatisták által „államosított” kombinátban készült. A kohászati üzem termékeit egy libériai zászló alatt közlekedő teherhajó szállította volna egy orosz kikötőből Belgiumba.

A főügyész közölte, hogy a szállításban érintett személyeket terrorizmus finanszírozásának vádjával büntetőperbe fogják. Jurij Lucenko aláhúzta, hogy az akció válasz az orosz szankciókra.

Kormányrendeletet írt alá Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, amelynek értelmében Oroszország csütörtöktől gazdasági ellenszankciókat léptet életbe 322 ukrán állampolgárral és 68 vállalattal szemben. Az orosz kormány sajtószolgálatának közleménye szerint az érintettek oroszországi kintlévőségeit és vagyonát befagyasztják, valamint megtiltják számukra a tőkekivitelt.

karpathir.com/2018/11/02/ukrajna-valasza-az-orosz-szankciokra/