Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új izraeli gyógyszer 30 súlyos COVID esetből 29-et gyógyított meg napok alatt

 A TEL-AVIVI KÓRHÁZ HATALMAS ÁTTÖRÉST ÜDVÖZÖL

Az új izraeli gyógyszer 30 közepes / súlyos COVID esetből 29-et gyógyított meg napok alatt - kórházban

A kutatók szerint az Ichilovnál kifejlesztett gyógyszer mérsékli az immunválaszt, segít megelőzni a halálos citokin-vihart. A 30 első fázisú vizsgálatból 29 beteg 3-5 napon belül elhagyta a kórházat.


A tel-avivi Ichilov Egészségügyi Központban kifejlesztett új koronavírus-kezelés sikeresen befejezte az első fázisú vizsgálatokat, és úgy tűnik, hogy a COVID-19 számos mérsékelt vagy súlyos esete gyorsan felépült a betegségből - közölte a kórház pénteken.

 

"Óriási áttörést" üdvözölve a kórház szerint Nadir Arber professzor EXO-CD24 anyagát 30 betegnek adták, akiknek állapota közepes vagy rosszabb volt, és mind a 30 felépült - 29 közülük három-öt napon belül.

A gyógyszer küzd a citokin-vihar ellen - amely potenciálisan halálos immunreakciót okoz a koronavírus-fertőzéssel szemben, amely vélhetően felelős a betegséggel összefüggő halálesetek nagy részéért.

Exosomákat - apró hordozózsákokat használ, amelyek anyagokat szállítanak a sejtek között - a CD24 nevű fehérje juttatására a tüdőbe, amelyet Arber évtizedek óta kutat.

"Ez a fehérje a sejtek felszínén helyezkedik el, és jól ismert és fontos szerepe van az immunrendszer szabályozásában" - mondta Shiran Shapira, az Arber laboratóriumának kutatója.

A fehérje segít megnyugtatni az immunrendszert és megfékezni a vihart.

A készítményt naponta egyszer, néhány percig, öt napig inhalálják" - mondta Arber. „A készítmény egyenesen a vihar szívébe - a tüdőbe - irányul, tehát más formulákkal ellentétben ... amelyek szelektíven korlátozzák egy bizonyos citokint, vagy széles körben működnek, de sok súlyos mellékhatást okoznak, az EXO-CD24-et helyileg adják be, széles körben és mellékhatások nélkül működik. hatások."

 

A gyógyszer most további kísérleti szakaszokra tér át, de a kórház tisztviselői már a lehetséges COVID-19-betegség elleni küzdelem lehetséges játékváltójának üdvözölték.

Roni Gamzu, az Ichilov igazgatója, az egykori koronavírus-cár elmondta, hogy a kutatás „fejlett és kifinomult, és megmentheti a koronavírusos betegeket. Az 1. fázisú vizsgálat eredményei kiválóak, és mindannyiunkban bizalmat adnak a módszerrel [Arber] évek óta kutat laboratóriumában.

 

Hozzátette: "Büszke vagyok arra, hogy Ichilovnál ... valószínűleg kék-fehér orvosságot hozunk egy szörnyű globális járványhoz."

www.timesofisrael.com/new-israeli-drug-cured-moderate-to-serious-covid-cases-within-days-hospital/