Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az USA felkészült a washingtoni elit kimenekítésére

2020.04.21

 

 

Privátbankár

A járvány komoly közegészségügyi, társadalmi és politikai hiányosságokat tárt fel az Egyesült Államokban. Noha kijárási korlátozások vannak érvényben, Trump a radikális szabadcsapatait mozgósítja azon cél érdekében, hogy oldják fel a korlátozásokat. Káncz Csaba jegyzete.

 

Szégyenteli összehasonlítás

Az első koronavírusos esetet az USA-ban Seattle városában észlelték, január 21-én. Ugyanazon a napon, mint Dél-Korea. Három hónap elteltével Dél-Koreában a tegnapi adatok szerint 236 halott van, a csaknem hétszer népesebb USÁ-ban viszont már 40,750. Ez azt jelenti, hogy egy főre jutóan 27-szeres (!) a halálozási arány az Egyesült Államokban.

 

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások feloldását, a megszokott élet újraindítását követelik tüntetők Tom Wolfe pennsylvaniai kormányzótól az állam parlamentjének harrisburgi épülete előtt 2020. április 20-án. MTI/AP/Matt Rourke A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások feloldását, a megszokott élet újraindítását követelik tüntetők Tom Wolfe pennsylvaniai kormányzótól az állam parlamentjének harrisburgi épülete előtt 2020. április 20-án. MTI/AP/Matt Rourke

 

Mindezen közegészségügyi csőd közepette a nagy üzleti lobbik már szorongatják Trump elnököt, hogy indítsa újra az ország gazdasági életét. S noha kijárási korlátozások vannak érvényben, Trump a radikális szabadcsapatait mozgósítja azon cél érdekében, hogy oldják fel a korlátozásokat. A múlt hét második felében ilyen tüntető csoportokat láthattunk Michigan-ben, Kentucky-ban, Észak-Karolinában, Virginiában, Texasban, Minnesotában és Idaho-ban.

Trump mélyállami körei

Egyes tüntetők gépkarabéllyal érkeztek. Michigan-ben a tüntetést az a Michigan Freedom Fund támogatta, amely a milliárdos Betsy DeVos oktatási miniszter érdekeltségébe tartozik. Ebben a vonatkozásban egyáltalán nem érdektelen, hogy Betsy DeVos öccse az az Erik Prince, aki a közelmúltban amerikai és brit ügynököket rekrutált, hogy azok beszivárogjanak Trump-ellenes baloldali politikai körökbe. Erik Prince – az amerikai mélyállammal szorosan együttműködve - évek óta működtet egy zsoldosokkal dolgozó globális vállalkozást, és az év elején egyes értesülések szerint felajánlotta szolgálatait az orosz Wagner zsoldoshadseregnek Líbiában és Mozambikban.

Három hete számoltunk be ezeken a hasábokon arról, hogy az USA-ban a legkritikusabb területeken dolgozó vezető katonatiszteket és nukleáris, valamint különleges egységeket speciális védelmi intézkedések hatálya alá helyezték. Leírtuk az Egyesült Államok három legfontosabb föld alatti bunkerrendszerét, amelyek háború vagy nemzeti válság esetén a politikai- és katonai elit túlélését biztosítják. A napokban azt is megtudhattuk, hogy konkrét előkészítő lépések történtek a washingtoni politikai és katonai elit evakuálására.

Ők végeznék az evakuálást

A Newsweek múlt csütörtöki kiszivárogtatása szerint ugyanis a védelmi miniszter készültségbe helyezte az erre a feladatra szolgáló elit katonai egységet (Joint Task Force National Capital Region; JFT-NCR). Ennek egyes csoportjai már éjjel-nappal riadókészültségben vannak. Az esetleges evakuáció megtámogatására két Blackhawk helikopter-századot vezényeltek át Illinois szövetségi államból a főváros szélén álló katonai bázisra.

A főváros légvédelmét egy kétemeletes épületből (Joint Air Defense Operations Center; JADOC) irányítják, amely Washington D.C. határán fekszik, a Bolling légibázison. A JADOC a 2001. szeptember 11-i terrorcselekményt követően épült, és éjjel-nappal felügyeli a légteret a főváros felett.

privatbankar.hu/cikkek/makro/az-usa-felkeszult-a-washingtoni-elit-kimenekitesere.html