Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bill Gates, kockázat, a génmanipulált szúnyogokat nem lehet visszahívni

 Titkok Szigete | Ahol minden nap egy új titok és érdekesség vár!

GÉNMANIPULÁLT SZÚNYOGOKKAL ÁRASZTJÁK EL A VILÁGOT: BELÁTHATATLAN KÖVETKEZMÉNYEI LEHETNEK

 

Génmanipulált (GMO) szúnyogok milliárdjainak szabadon engedését engedélyezték, hónapok alatt szétterjedhetnek a világban. Egyes kritikusok “Jurassic Park kísérletnek” nevezték és szerintük világkatasztrófát idézhet elő.

Veszélyes genetikai kísérlet, mutáns szúnyogok kora jöhet el?

Ne lehetetlen, főleg elnézve az elmúlt 2 évet, és annak minden szürreális esmeénysorát.

Már csak a génmódosított “szörny szúnyogok” hiányoztak az életünkből, de a Bill Gates anyagi támogatását is élvező projekt keretében több milliárd GMO szúnyogot fognak ráereszteni a világra.

Zöld utat kapott a projekt, 2022 és 2024 között átalakulhat a világunk

Az USA Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) engedélyt adott arra, hogy az Oxitec biotechnológiai vállalat több milliárd génmanipulált szúnyogot engedjen szabadon Floridában és Kaliforniában azzal a küldetéssel, hogy leküzdje a szúnyogok által terjesztett betegségeket, például a Dengue-lázat és a Zika-vírust.

A kockázatértékelés sikeres elvégzése után az Oxitec technológiája kísérleti felhasználási engedélyt kapott, amely lehetővé teszi 2,4 milliárd génmódosított szúnyog kibocsátását – több mint 2 milliárdot Kaliforniában és valamivel kevesebb mint 400 milliót Floridában – két különálló időszakban, 2022 és 2024 között.

Genetikai bevakozás a természetbe, beláthatatlan következményekkel?

A terv az, hogy több milliárd hím Aedes aegypti (egyiptomi csípőszúnyog) szúnyogot engednek szabadon, melyeket genetikailag úgy módosítottak, hogy kifejezzék a tTAV-OX5034 fehérjét.

Az Aedes aegypti szúnyog nem Kaliforniában vagy Floridában őshonos, de számos emberi betegség, köztük a Dengue-láz, a chikungunya, a Zika és a sárgaláz kiemelkedő hordozójává vált.

Míg a szúnyogok és az Oxitec technológiája több tucat teszten és kísérleten ment keresztül, nem mindenki szereti a génmanipulált bogarak vadonba bocsátásának lehetőségét.

A korábbi kísérletek némi ellenállást váltottak ki az aggódó helyiek részéről, egyes kritikusok “Jurassic Park kísérletnek” nevezték.

Nem szabályozatlanjuk többé, ha “eleresztjük” őket.

Ez egyértelműen egy szabályozhatatlan genetikai kísérlet – vallják a projekt kritikusai, ellenzői.

Külön érdekes adalék, hogy a céget b efektetőkémnt még maga Bill Gates is támogatta, a Bill és Melinda Gates alapítványon keresztül.

Ha egyszer kikerültek a környezetbe, a génmanipulált szúnyogokat nem lehet visszahívni,”

mondta Dr. Robert Gould, a San Francisco Bay Physicians for Social Responsibility elnöke.

Ahelyett, hogy egy szabályozatlan, szabadtéri genetikai kísérletet folytatnánk, elővigyázatossági intézkedésekre, átlátható adatokra és megfelelő kockázatértékelésekre van szükségünk.”

 

Az Oxitec hangsúlyozta, hogy bár ez a faj a Florida Keys-i szúnyogpopulációnak csak 4 százalékát teszi ki, a szigetvilágban szinte az összes betegség terjedéséért felelős. A vállalat emellett kifejtette, hogy az "Aedes aegypti" elleni technológiáját 2019-ben sikeresen tesztelték a brazil Sao Paulo államban, ahol mindössze 13 hetes kezelés után sikerült a faj populációját akár 95 százalékkal redukálni. 

 

A projektet azonban több Florida Keys-i lakos és környezetvédő szervezetek kritizálják, akik aggódnak az emberekre és más fajokra gyakorolt lehetséges hatások miatt. "Bűncselekménynek tartom, hogy belekeveredünk ebbe a kísérletbe. Mindent kockáztatunk, és semmit sem nyerünk" - mondta Meagan Hull lakos a múlt hónapban egy helyi tanácsülésen.www.napi.hu/tech/bill-gates-onmegsemmisito-szunyog-zika-virus-jarvany-genmanipulacio.728685.html

titkokszigete.hu/genmanipulalt-szunyogokkal-arasztjak-el-a-vilagot-belathatatlan-kovetkezmenyei-lehetnek/