Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak itt a világvége: megszületett a próféciát beteljesítő vörös borjú

 Itt a világvége: megszületett a próféciát beteljesítő vörös borjú

 

Hamarosan eljöhet a világvége egy izraeli szervezet szerint, miután 2000 év után újra „tiszta” vörös borjú született az országban. A bibliai prófécia szerint a borjú feláldozása után épülhet fel a Harmadik Templom Jeruzsálemben, ami elhozza a Messiás eljövetelét, azaz a világvégét.

Videón mutatta be a világnak a jeruzsálemi Templom Intézet azt az újszülött vörös borjút, amely szerintük valóra válthat egy bibliai próféciát. A kis vörös üszőt teljes vizsgálatnak vetik alá, hogy tényleg vörös-e az egész állat. Ha „tiszta”, akkor valóra válthatja a próféciát, ami azt jövendöli, hogy egy vörös borjú hozza majd vissza a bibliai értékrendet a világba.

A vörös borjú feláldozása után épülhet meg Jeruzsálemben a Harmadik Templom, ahová a zsidók Messiása visszatér majd, elhozva az utolsó ítéletet. (A zsidók nem tekintik Jézus megváltónak, így ők még mindig várják a Messisást – a szerk.)

A vörös borjút még így is kizárhatják „természetes okból”. Ugyanis a Templom Intézet három éve létrehozta a „Raise a Red Heifer in Israel” programot, aminek célja, hogy külföldről importált fagyasztott vöröstehén-embriókat ültetnek be izraeli tehenekbe, hogy valóra válhasson a jövendölés. Három év próbálkozás után úgy néz ki, most végre megszületett a makulátlanul vörös borjú.

KÉPÜNK ILLISZTRÁCIÓ

Breaking Israel News szerint a rabbik tanácsa úgy találta, hogy a tehénke megfelel a próféciai követelményeknek.

A Templom Intézet a Harmadik Templomot a jeruzsálemi templomhegyre szeretné építeni, ahhoz viszont le kellene bontani a dombon álló Sziklamecsetet.

www.nlcafe.hu/ezvan/20180910/izrael-harmadik-templom-jeruzsalem-voros-borjuk-profecia-vilagvege/

Vörös tehén hamva Az ún. tisztító víz elkészítéséhez volt szükség a vörös tehén hamvára (4Móz 19,1-10). Habár ez nem számított áldozati állatnak, mégis hibátlannak kellett lennie, sőt még IGÁt sem viselhetett. A vörös tehenet Izráel táborán kívül kellett levágnia a papnak, és teljesen el kellett égetnie. Közben a papok tisztító szereket (cédrusfát, izsópot, karmazsinfonalat) dobtak a tehén égő részei közé. Egy rituálisan tiszta férfinak kellett összeszedni a tehén hamvát, és a táboron kívül egy tiszta helyre vinni. Mindazok, akik a szertartásnak cselekvői voltak, aznap estig tisztátalannak számítottak. Ezután a tehén hamvát vízzel összekeverték, és ezzel tisztítóvizet készítettek belőle. Ha valaki holttest megérintése révén tisztátalanná vált, akkor a harmadik és a hetedik napon a vízzel kellett megtisztítania magát. Ha ezt nem tette, tisztátalan maradt, és beszennyezte az Úr hajlékát, ezért ki kellett irtani Izráelből (4Móz 19,11-13).

 Már tenyésztik az apokalipszis vörös tehenét: www.negyedik-dimenzio.eoldal.hu/cikkek/a-vilagkorszak-vege/mar-tenyesztik-az-apokalipszis-voros-tehenet.html

A Zsid szerzője a tehén hamva általi külső tisztulást szembeállítja azzal, amit Krisztus vére végez, mert ennek ui. tökéletes a hatása, mert a lelkiismeretünket tisztítja meg (9,13k).www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-keresztyen-bibliai-lexikon-C97B2/v-CA809/voros-tehen-hamva-CA856/
 
 A vörös tehén a Tóra legtitokzatosabb része. A bölcs Salamon sem talált rá magyarázatot. Ez a szertartás a holt ember megérintésével keletkezett tisztátalanságot oldja fel. Egy hibátlan vörös tehenet, amelynek két szõrszála nem lehetett más színû, járomba még nem fogták, a táboron kívül levágták és elégették. Hamujához cédrusfát izsopot, és karmazsint tettek vízben feloldották, és ezzel ráfecskendeztek a tisztátalanra, õ tiszta lett, de aki az elegyet készítette és kezelte, estig tisztátalan lett. Ennek értelme megfejthetetlen. Bölcseink szerint kilenc tehenet áldoztak eddig, a tízediket a Messiás eljövetele után vágják majd le. Mivel ma nincs vörös tehén és áldozás, mindnyájan tisztátalanok vagyunk. A Jeruzsálemi templom hegyre ezért nem mehetünk fel. Rási szerint a három fajta - cédrus, izsóp, karmazsin – a három ezer embert jelképezi, akik elpusztultak az aranyborjú imádásánál. Más magyarázatok is léteznek, de ne legyünk telhetetlenek, eljön a Messiás és kiderül az igazság.www.mazsihisz.hu/2009/07/03/jo-szombatot-%E2%80%93-shabat-salom--1713.html