Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Durvul a helyzet a Dél-Atlanti mágneses anomáliával kapcsolatban

 A dél-atlanti anomália. A sárga területek a gyengébb másneses mezőt jelzik. A vörös csillagnál Szent Ilona szigete

A dél-atlanti anomália. A sárga területek a gyengébb másneses mezőt jelzik. A vörös csillagnál Szent Ilona szigete


Hihetetlen Magazin

Durvul a helyzet a Dél-Atlanti Anomáliával kapcsolatban
Már a NASA is aggodalommal telve figyeli a fejleményeket…
A hírhedt Dél-Atlanti Anomália rejtélye évtizedek óta foglalkoztatja a kutatókat. A Föld mágneses mezőjének efféle torzulásának lehetséges okára azonban mindeddig nem sikerült magyarázatot adniuk. Az Anomália egyre markánsabb jelleget ölt, a térségben rohamosan gyengül a mágneses mező.

Hogy ez miért probléma? Nos azért, mert ez a mágneses tér védőpajzsként is funkcionál, amely a Napból áramló részecskéket elegánsan eltéríti és tovább hajtja őket az űrbe. A kérdéses térségben ez egyre kevésbé történik meg, így a terület fölött elhaladó mesterséges holdak és egyéb eszközök működésében zavar léphet fel. Ilyesféle események rendszeressé váltak az utóbbi időben és a kutatók attól tartanak, hogy előbb-utóbb a torzulásból fakadó probléma teljes egészében kiütheti a méregdrága berendezéseket.

Mindezen túl azért is nyugtalanító a Dél-Atlanti Anomália egyre markánsabbá válása, mert nincs rá magyarázat, így fogalmunk nincs arról, hogy mi várható a jövőben. A tudósok csak találgatnak. Nem tudják, hogy mi indukálja a jelenséget. Nem tudják azt sem, hogy meddig tarthat. Az sem, hogy mennyire terjedhet ki. Csak állunk és nézzük, ahogyan egy hatalmas gravitációs lyuk alakul ki a Földünk egy adott pontján. Azért ez meglehetősen problémás, igaz?

A jelenlegi nem-tudásunk alapján az sem zárható ki, hogy a lokális anomália egy idő után esetleg globálissá válik. Egyesek azt gyanítják, hogy a Föld mélyén, a mag körül keringő-áramló olvadt vas viselkedése változhatott meg valamilyen módon és ez produkálja a jelenséget.

Szóval: klímaválság, világjárvány, állandósuló világháborús fenyegetés, világgazdasági krízis, teljes körű, szélsőséges mértékű eladósodás, a pólusok egyre gyorsabb elvándorlása, ivóvíz- és élelmiszerhiány, túlnépesedés, szétszakadó társadalmak, erkölcsi-értékrend-válság és még ez is.

Izgalmas korban élünk…

www.facebook.com/Hihetetlen.Magazin/