Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy új teória a COVID-19 vírus hatásmechanizmusáról

2020.04.13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A Szerző: Kicsit foglalkozunk egy ostobasággal, majd megnézünk egy sokkoló új elméletet, mely akár áttörést is hozhat... Ha tetszik, kérlek, osszad meg. ( Az új elmélet 9 perc 16-tól indul!)

Egy új teória a COVID-19 vírus hatásmechanizmusáról

A COVID-19 az által okoz egy elhúzódó és egyre rosszabbodó oxigénhiányt, hogy a vörösvértestekben lévő hemoglobinhoz kötődik, ezáltal a vörösvértest oxigénszállító képessége megszűnik. A tüdőben lévő károsodás a hemoglobinban lévő igen toxikus oxidatív vas ion nagymennyiségű felszaporodása miatt van. A hemoglobinban a vas egy kötésformában van, amelyik nem engedi meg a mérgező hatást. A vasionra azért van szükség, mert ahhoz tud az oxigén kötődni, hogy a szervekben ez adja le az oxigént. A vírus burkolatának speciális fehérjéi hozzákötődnek a hemoglobinhoz, ami által a vasion elszabadul. Az elszabadult vasiont ezentúl nem tartja kordában, ami által annak mérgező hatása érvényesülni tud.

A vas nélkül az oxigén nem tud a hemoglobinhoz kötődni, amikor az összes hemoglobin károsodik, akkor haszontalanná válik és csak kering a vírussal együtt. Ez nem egy hagyományos légzési szindróma, emiatt nem a megfelelő betegséget kezeljük.

A vesék megpróbálnak kompenzálni, a csontvelőt több hemoglobin termelésre utasítja. Ez látszik a laborleletekből, magas hemoglobin értékek mellett alacsony oxigén érték. A rengeteg kiszabadult vasion eközben kering a szervezetben. A tüdő védekező mechanizmusai kimerülnek és az oxidatív stressz tünetei mutatkoznak. A károsodás gyulladáshoz vezet. A károsodás ebben az esetben midig kétoldali, a normál tüdőgyulladástól eltérő. A kétoldali károsodások a szervezetben általában rendszerhibára utalnak. Az oxigénhiányos állapotban a szervek kezdenek leállni. A lélegeztető gép ebben az esetben nem hatásos. Friss vérre van szüksége a szervezetnek, ami segíthet. A maláriaellenes gyógyszer, a chloroqine, eddig nem ismert mechanizmus szerint megvédi a hemoglobint, ezért lehet hatásos gyógyszer.

 

COVID-19: Attacks the 1-beta Chain of hemoglobin and Captures the Porphyrin Inhibit Human Heme Metabolism/Kínai szerzők/