Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyre gyakrabban buknak le az orvosok a fejlett DNS-vizsgálatoknak köszönhetően

 blogstar.hu

Sok doktor azt gondolja, hogy teljesen rendben van, ha kéretlenül benépesíti a Földet.

 

A meddőség komoly problémát jelent manapság, sok pár szenved attól, hogy csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem jön össze a baba. Erre szerencsére már számos módszer van, de nagyon nem mindegy, hogy honnan jön a segítség.

Azt tudni kell, hogy már sok olyan családfakutató és DNS-vizsgálattal foglalkozó weboldal van (pl.: ancestry.com vagy a 23andme)  ahol rendelhetünk DNS-minta-adására szolgáló kiteket, melyeket visszaküldve a labor elvégzi a megrendelő genetikai vizsgálatát. Így tett Kristen Finlayson is, aki azt akarta megtudni, hogy milyen örökletes betegségei vannak, illetve távoli mexikói rokonai után akart kicsit kutakodni.

 

Nos, a kutatás sikeres is volt, csak nem épp úgy, ahogy ő gondolta. Kezdjük ott, hogy a rokon épp egy féltestvér volt, akiről azelőtt sosem hallott, majd később kiderült a közös apa, egy bizonyos James Blute neve is. Mivel a nő nem értette, hogy ez mégis micsoda, így rákérdezett anyjánál, aki emlékezett Blute-ra, ugyanis ő volt az az orvos, akihez még terhessége előtt járt meddőségi kezelésre. Innen pedig már könnyen ki lehet találni, mi is történt: az orvos, kicsit besegített a nőnek és

saját spermájával termékenyítette meg Finlayson édesanyját és még egy csomó nőt.

Kiderült, Finlayson testvérének is a doki az apja, és mivel ez az ügy nem tud sokáig csendben maradni, így nyilván Blute rendes házasságából született gyerekei is megtudták, hogy mit tett apjuk.

A keserű poén az, hogy Kristen Finlayson pert indított az orvos ellen magánváddal, de mivel Arizonában nincs erre vonatkozó törvény, így az orvost nem tudják büntetőjogi felelősségre vonni.

Sajnos ez az eset nem egyedülálló, ráadásul egyre gyakrabban buknak le az orvosok, ami viszont szerencse bizonyos oldalról, mivel így legalább az egyre fejlettebb technikai megoldásoknak és a gyakorlatilag bárki számára elérhető, nem is túlzottan drága DNS-vizsgálatoknak köszönhetően könnyen ki lehet deríteni ha épp nem várt helyről jön a segítség.

Jelenleg 30 orvos ellen folyik a per hasonló vádakkal és ez a szám várhatóan csak nőni fog a jövőben. Van például olyan orvos, akinek így 75 gyereke van.szinesvilag.blogstar.hu/2021/07/28/orvosok-spermaja-a-meddoseg-ellen-/110935/