Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erős földrengés volt a Fülöp-szigeteknél, (is)

2018.12.29

 Máté Evangéliuma: 24:7   Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.

Erős földrengés volt szombaton a Fülöp-szigetektől kétszáz kilométerre délkeletre, hatvan kilométer mélyen az óceán alatt. A rengés legalább 6,9-es erőssége miatt szökőárriadót rendeltek el, de két óra múltán lefújták ezt – jelentették hírügynökségek

 

Emberéletben vagy anyagiakban esett kárról egyelőre nem érkezett jelentés.

Fotó: Twitter.com/NST_Online

Fotó: Twitter.com/NST_Online

Az amerikai földtani intézet (USGS) először 7,1-esnek mérte a földmozgást, később 6,9-esre módosította ezt.

A csendes-óceáni szökőárjelző központ (PTWC) kezdetben azt közölte, hogy veszélyesen magas víztömeg elindulása várható az epicentrum 300 kilométeres körzetében, vagyis a fülöp-szigeteki Mindanao sziget délkeleti partjait és bizonyos indonéz szigeteket láttak veszélyben. Végül a legmagasabb vízszintemelkedés 30 centiméteres volt, így visszavonták a szökőárriadót.

5,5 Venezuela  dec 27

 

 

 5,7 december 28. Indonézia 

5,0 Szícilia dec. 26.

 6,1 Oroszország Kamcsatka dec. 24.

 5,6 Japán dec. 24.

 6,4 Tonga dec. 24.

 5,6 Tibet, Kína dec. 23.

ÉRDEKES LEHET SZÁMODRA:

 
Új élőhelyet kapott a világ legA csendes-óceáni szökőárjelző központ (PTWC) kezdetben azt közölte, hogy veszélyesen magas víztömeg elindulása várható az epicentrum 300 kilométeres körzetében, vagyis a fülöp-szigeteki Mindanao sziget délkeleti partjait és bizonyos indonéz szigeteket láttak veszélyben. Végül a legmagasabb vízszintemelkedés 30 centiméteres volt, így visszavonták a szökőárriadót.