Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felszámolná a falvakat és csökkentené a népességet Bart István az Energiaklub elnökségi tagja

2019.02.26

 

Agyhalál – Felszámolná a falvakat és csökkentené a népességet az Energiaklub elnökségi tagja – videó

Bart István azt is kifejtette, hogy a falusi életmódnak nincs jövője

A népességfogyás pozitív folyamat, amelyben Magyarországnak élen kell járnia – erről beszélt a Soros György által is támogatott Energiaklub elnökségi tagja egy internetes műsorban. Bart István azt is kifejtette, hogy a falusi életmódnak nincs jövője, ezért felesleges a kormánynak vidékfejlesztési eszközökkel támogatnia.
 

Magyarország népessége 1981 óta folyamatosan csökken. Ha ez a tendencia nem fordul meg, nem csak egyre kevesebb magyar lesz, de egyre öregebb is lesz a társadalom. Ezt azonban nem mindenki tartja negatív folyamatnak.
 
„Az, hogy Magyarországnak csökken a népessége, az egy olyan folyamat, amit nem kéne kézzel-lábbal megpróbálni megakadályozni, hanem kezelni kell és el kell fogadni, hogy ez egy ilyen ország, ahol ez a folyamat zajlik” – Bart István, az Energiaklub elnökségi tagja a balliberális elit meghatározó tagjait tömörítő Millennium Intézet internetes műsorában a klímaváltozás kapcsán beszélt arról, hogy a népességfogyás pozitív jelenség.
 
 
„Ugye mi egy olyan társadalomban élünk, amelyikben ugye csökken a népesség. Én nem tartom indokoltnak azt, hogy óriási nagy energiával próbáljuk meg ezt a folyamatot megfordítani. Tehát nyilvánvalóan a Földnek előbb-utóbb az lesz a jó, hogyha megtaláljuk a módját annak, hogy hogyan tudjuk stabilizálni, vagy akár lassan, szép fokozatosan csökkenteni a népességünket. És ebben mi itt Magyarországon élen tudunk járni” – vélekedett Bart.
 

A Soros György által támogatott Energiaklub szakértője egyébként 2002 és 2005 között az SZDSZ-es Gazdasági és Közlekedési Minisztérium osztályvezetője volt, majd az Európai Bizottságban is dolgozott. Bart István a beszélgetésben a falusi életmód ellen is felszólalt. Szerinte a 21. században már nem élnek faluban az emberek, városba akarnak költözni, ezért felesleges pénzt költeni a vidékfejlesztésre.

 

A kormányszóvivő híradónk kérdésére úgy reagált, egyértelmű, hogy a bevándorláspártiak inkább a migrációt támogatnák a magyar családok helyett, de a kormány kitart álláspontja és vállalásai mellett.

 

„Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar családokat megerősítsük, és aki gyermeket szeretne vállalni, az gyermeket is tudjon vállalni, Magyarországon a gyermekvállalás ne jelentsen egyet a szegénység vállalásával, ez a mindenkori magyar kormánynak az alkotmányos kötelezettsége” – jelentette ki Hollik István.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában beszélt a családvédelmi akciótervet ért kritikákról. Azt mondta, vannak furcsa életmódot választó emberek, akik nem értenek egyet a kormányzati javaslatokkal, de nem ők vannak többségben.

„Mi nem javasoltuk, hogy mindenkinek kötelező gyermeket vállalnia, tehát a különbség az, hogy akinek nem tetszik a családvédelmi akcióterv, hát majd nem él az abban foglaltakkal. De bennünket, akik ebben a hagyományos családtisztelő világban szeretnénk élni, nem érdemes támadni, tehát tartsák meg a véleményüket maguknak” – jelentette ki a miniszterelnök az Inforádióban.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy kormány fontosnak tartja, hogy a vidéki életforma ne szűnjön meg, ezért adnak lehetőséget a falusi csok keretében használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is.

(Hirtv.hu)  mindenszo.hu/agyhalal-felszamolna-a-falvakat-es-csokkentene-a-nepesseget-az-energiaklub-elnoksegi-tagja-video/