Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferenc pápa: “Öngyilkos nemzet az, amelyik nem fogad be migránsokat!”

 

Érdekes Külföld 

Ferenc pápa: “Öngyilkos nemzet az, amelyik nem fogad be migránsokat!”

 

Itt a teljes botrányos nyilatkozat!

 2017-04-22 a2z news

A 20. és 21. században hitükért üldözött keresztényekért imádkozott Ferenc pápa a modern kor mártírjainak szentelt római templomban szombaton. Az egyházfő a vértanúkhoz hasonlította a menekülteket, és úgy vélte, nem szabad előttük bezárni a kapukat.

Ferenc pápa a számos mártírért imádkozott, akiket a múlt század “őrült ideológiáinak” nevében gyilkoltak meg, és azokért, akiket ma is “csak azért ölnek meg, mivel Krisztus tanítványai”.

A mai világ vértanúiért bemutatott misén Ferenc pápa kijelentette, hogy a gyűlölet vezeti mindazokat, akik üldözik és megölik a keresztényeket. Hangsúlyozta, hogy ezek az “új mártírok” viszik ma is előre az egyházat.

“Ha a hazának hősökre, az egyháznak mártírokra van szüksége” – mondta.

A koncentrációs táborok áldozatait említve a katolikus egyházfő azt mondta, hogy a menekültek mai táborai is gyakran koncentrációs táborok. Hozzátette, a menekültek terhét azok az országok vállalják, akik befogadják őket. Megjegyezte, hogy “a nemzetközi megállapodások fontosabbnak tűnnek az emberi jogoknál”.

A mise után szabadon beszélve a pápa kijelentette, miközben nem születnek gyerekek, “kaput zárunk a migránsok előtt, ez öngyilkosság”. Hozzátette, hogy kegyetlenség a “hajókkal érkezőket” bántani és kihasználni, elegendő lenne, ha minden család egy-egy embert befogadna.

Menekültekkel is találkozott a pápa

A Szent Egyed közösség szervezte megemlékezésen Ferenc pápa a humanitárius folyosókon Olaszországba érkezett menekültek egy csoportjával is találkozott, akiket a katolikus közösség és az olaszországi valdens egyház juttatott Itáliába.

Ferenc pápa április végén látogat Egyiptomba, ahol a keresztény közösséggel is találkozik.

forrás: hirado.hu a-znewsonline.com/ferenc-papa-ongyilkos-nemzet-az-amelyik-nem-fogad-be-migransokat-itt-a-teljes-botranyos-nyilatkozat/