Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferenc pápa áttételesen a náci Németországhoz hasonlította a Magyarországot

  május 21, 2018  Belföld , Hírek , Külpolitika , Vatikán

Ferenc pápa Katolikus egyházfő, a múlt szombaton megtartott celebrált szentmiséjén a nácizmus, a totalitárius rendszerek és a terrorizmus áldozataira emlékezett.

Képtalálat a következőre: „pape françois messe 8 avril 2018”

A pápa a prédikációjában többek között beszélt arról, hogy az európai táborokban hasonló körülmények uralkodnak, mint egykor a nácik által felállított koncentrációs táborokban.

 

Épp ezért Európa minden olyan országa, aki tábort vagy szándékosan elkerített kerítésrendszert épít(ett), egyben “koncentrációs táborokat” is épít.

 

A Pápa kijelentette: Európa határainak lezárásával a bevándorlók sorsát pecsételik meg. Bár ugyan vannak olyan országok, melyek “nem veszik ki részüket” ebből a kegyetlenségből, hiszen a bevándorlás Európa érdekeit szolgálja. – nyilatkozta a pápa.

 

Az egyházfő felidézte görögországi látogatását is, amikor bevándorlókkal találkozott. A migránsokat korunk mártírjainak titulálta. Hozzátette, a háború elől menekülő bevándorlóknak ugyanazzal kell szembenézniük, mint a második világháborúban:Lezárt kapuk, hónapokig tartó várakozás – embertelen körülmények között.

 

Ferenc pápa szombati kijelentése nagy vihart kavart a nemzetközi sajtókban. Hevesen támadták ezen kijelentése miatt. A Reutersnek interjút adó Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) egyik vezetője szerint a pápának felül kellene vizsgálnia legutóbbi kijelentését. Mint mondta, a második világháború idején történt tragédia, annak nagyságrendje összehasonlíthatatlan azzal, ami az európai menekülttáborokban zajlik.

 

hungaryexpres.com/ez-felhaborito-ferenc-papa-a-naci-nemetorszaghoz-hasonlitotta-a-magyarorszagot/