Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fico brutális üzenete kiverte a biztosítékot Brüsszelben, de még az ENSZ-ben is!

 

 

Fico brutális üzenete kiverte a biztosítékot Brüsszelben, de még az ENSZ-ben is!


 

 

 

Mindent megteszünk a muszlim közösségek kialakulása ellen Szlovákiában – jelentette ki Robert Fico Szlovákia miniszterelnöke. Nagyon fontos a nők védelme mikor azt látjuk, hogy muzulmánok százezrei árasztják el európát – tette hozzá.

A szlovák elnök kijelentette, hogy országa nem fogja ratifikálni az Isztambuli egyezményt amíg kétségek merülnek fel, hogy az összhangban van e szlovák alkotmánnyal, különös tekintettel a nő és férfi közötti viszonyra írja a szlovák Specator nevű portál.

Az egyezmény ellen a konzervatív keresztény körök tüntetést is szerveztek Szlovákiában.

Az Isztambuli Egyezmény egészének ratifikálása helyett a Fico olyan nemzeti törvényeket kíván bevezetni, amelyek növelnék a nők védelmét a családon belüli erőszak ellen.

“A nők ellen elkövetett erőszak elfogadhatatlan, és nincs helye a társadalmunkban” – mondta Fico, és hozzátette, hogy a nők jogainak védelme különösen fontos abban az időben, amikor a migránsok száma egyre nagyobb Euópában és hozzák magukkal “kulturális és társadalmi mintákat a származási országukból”, beleértve azt, hogy a nők nem egyenrangúak a férfiakkal.

“Szlovákiában elutasítjuk a muzulmán közösségek kialakulását, ugyanis ezek a közösségek képtelenek alkalmazkodni Európa kulturális és vallási normáihoz” – mondta Fico

Szlovákiában a keresztény egyházak február 22-én közös nyilatkozatot tettek az Isztambuli Egyezmény ellen, és felszólították a kormányt, hogy vonja vissza aláírását a dokumentumról. A vallási előljárók és maga Fico is “ellentmondásosnak” nevezték az egyezményt.

“Támogatjuk a nők erőszak elleni védelmét, de nem tudunk egyetérteni azokkal az ideológiákkal, amelyek az egyenlőséget egyenlőségként mutatják be, és olyan messzire mennek, hogy megtagadják a férfiak és a nők közötti különbségeket” áll az egyezményben .

 vilagfigyelo.com/fico-brutalis-uzenete-kiverte-a-biztositekot-brusszelben-de-meg-az-ensz-ben-is/