Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Francia rendőrség: elektromos rövidzárlat miatt gyulladt ki a Notre-Dame igaz, az áramot már lekapcsolták

  

A francia rendőrség közleménye szerint elektromos rövidzárlat miatt gyulladt ki a Notre-Dame

A hatóságok jelentése szerint baleset történhetett.

Ezek után mind a hazai kormánymédiában, mind a nemzetközi hírekben összeesküvés-elméletek terjedtek el a tűzvész szándékosságáról. Rémy Heitz  párizsi ügyész a kedd déli sajtótájékoztatóján közölte, hogy egyelőre semmilyen jel nem utal szándékosságra.

A rendőrség ma megerősítette az állítást és végre kiderült, mi okozta pontosan a balesetet: elektromos rövidzárlat tehet a tűzvészről.

merce.hu/2019/04/19/a-francia-rendorseg-kozlemenye-szerint-elektromos-rovidzarlat-miatt-gyulladt-ki-a-notre-dame/

A kérdés, honnan volt áram a tetőtérben a munkások levonulása után, ugyanis áram nélkül nincsen rövidzárlat. Este a dolgozók már befejezték a munkájukat és elhagyták az épületet, kötelezően lehúzták a főkapcsolót, leállították az aggregátorokat. Valamiért az áramot nem a párizsi elektromos hálózatból, hanem aggregátorból kapták. Az áramtermelő generátorokat az épületen kívül kellett elhelyezni, máskülönben a generátorhajtó robbanómotorok kipufogógáza megmérgezte volna a bennlevőket. Semmiképpen sem működhettek a munka befejezése után.  Ezzel megszűnt a munkahelyen az áramszolgáltatás, csak a templom saját elektromos hálózata üzemelt, amiről biztosan tudjuk, hogy nem volt kiépítve a tetőtérben. Ezek után hogyan állhatott elő rövidzárlat, elektromos tűz?? Áram nélkül!?