Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajnalban szép csendben csődöt jelentett egy ország az Egyesült Államok külbirtoka

 Képtalálat a következőre: „puerto rico”

Portfolio.hu: Hajnalban szép csendben csődöt jelentett egy ország

MTI
2017. május 4. 08:42  
 
Puerto Rico kormányzata csődeljárást kért maga ellen, miután képtelen volt kezelni az államadósságot. 
 
 
 
 

Képtalálat a következőre: „puerto rico”
Ricardo Rosselló kormányzó bíróság által felügyelt adósság-átütemezést kért szerdán a fennálló mintegy 70 milliárd dollárnyi adósság egy részére. Ezzel az amerikai történelem legnagyobb arányú helyi kormányzati csődjét jelentette be.

Képtalálat a következőre: „puerto rico”

A szövetségi felügyeleti bizottság - amelyet az amerikai kongresszus tavaly éppen a sziget adósságának és gazdasági válságának rendezésére hívott életre - azonnal jóváhagyta a kormányzó kérelmét, s ezzel egyúttal védelmet is nyújtott Puerto Ricónak a pénzükért jelentkező hitelezők ellen. Ez a védelem 120 napig tart, ezalatt meg kell kezdődnie az átütemezési folyamatnak.

Rosselló kormányzó a fővárosban, San Juanban tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a csődeljárási kérelmet már kedden este előterjesztette, miután az Egyesült Államok szövetségi kormányzata nem akarja megsegíteni a szigetet. "Elkötelezettek vagyunk, hogy jóhiszemű tárgyalásokkal egyezségre jussunk hitelezőinkkel" - mondta a kormányzó.

Képtalálat a következőre: „puerto rico”

Puerto Rico a Nagy-Antillák legkeletibb szigete, az Egyesült Államok külbirtoka. Az alkotmány szerint önálló állam, de önként társult az Egyesült Államokhoz.

Képtalálat a következőre: „puerto rico”

avilagma.com/europa/most-erkezett-a-hir-csodot-jelentett-egy-orszag/