Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Három óra alatt, 300 méteres szakaszon gyűjtötte össze a 109 darab elektromos rollert a Rhone és Saone folyókból

2019.09.18

 109 darab elektromos rollert hoztak felszínre a franciaországi Lyon folyóiból egy környezetvédelemmel foglalkozó szervezet búvárai. 

  A folyókba kerülő elektromos rollerek elemei komoly fenyegetést jelentenek környezetvédelmi szempontból. Az Odysseus 3,1 Association, amely többek között a folyók rollerektől való megtisztítását tűzte ki céljául, három óra alatt, 300 méteres szakaszon gyűjtötte össze a 109 darab rollert a Rhone és Saone folyókból. 

 

Fin de notre opération à 109 trottinettes remontées à la force des bras en un peu plus de 3h ! Des plongeurs épuisés, des bénévoles crasseux. Et il y a encore tant à faire ...

 

 A folyók alján “pihenő” rollerekre járókelők hívták fel a figyelmet a közösségi oldalakon. Az Odysseus 3,1 búvárai a rollereken kívül lítiumos elemeket, írógépeket, rádiókat is találtak a folyókban.  

  Franciaországban elterjedt a városokban a megosztott, “közös felhasználású” elektromos rollerek használata. A rollerek komoly bírálat tárgyát képezik egyrészt a használók sokszor elképesztő parkolási stílusa, másrészt a gyalogosok veszélyeztetése miatt.   A jelek szerint sokan nem szívesen viszik el a használt rollert a megosztópontokig, inkább így szabadulnak meg tőle.  

Forrás: https://korkep.sk/cikkek/kulugyek/2019/09/17/tobb-mint-100-elektromos-rollert-szedtek-ki-a-folyokbol-lyonban/?fbclid=IwAR139QLgTm6AHERqgSAMedQ4AfvtdPVas-P3WS0upWSx7R7mAVGbWyfQrB8
KÖRKÉP.SK