Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hatalmas segítség a koronavírus elleni harcban - Tömeggyártásra is alkalmas a lélegeztetőgépek új alternatívája

2020.04.01

 

Gazdaság 2020. március 30. 13:32

 

Hatalmas segítség a koronavírus elleni harcban - Tömeggyártásra is alkalmas a lélegeztetőgépek új alternatívája

 Az University College London (UCL) mérnökei, az egyetemi klinika és a Mercedes csapata alkotta meg az eszközt,

 

AMELY LÉLEGEZTETŐGÉP NÉLKÜL SZÁLLÍT OXIGÉNT A TÜDŐBE.

 

A CPAP (folyamatos pozitív nyomású lélegeztetés) elnevezésű eszközt korábban is használták a kórházak, de jelenleg nincs belőlük elég. Kínában és Olaszországban az új koronavírus okozta Covid-19-ben szenvedő páciensek kezelésére is hasznosnak bizonyult. Az új készülékekből negyvenet már kiszállítottak az UCL klinikájának és három másik londoni kórháznak. Ha minden jól megy, jövő héttől akár napi ezer darabot is gyárthat belőle a Mercedes-AMG-HPP motorgyár, a hatósági engedélyt már megkapta a készülék.

 

"Orvosi műszerek fejlesztése általában évekig tart, most azonban napok alatt megoldottuk, mivel egy egyszerű, már létező eszközből indultunk ki, amit visszamodelleztünk, hogy gyorsan és nagy tételben lehessen gyártani" - mondta el a BBC-nek Rebecca Shipley, az egyetem gyógyászati műszaki intézetének igazgatója.

 

A "visszamodellezés" azt jelenti, hogy egy létező CPAP eszközt lemásoltak és módosítottak, hogy tömeggyártásra alkalmassá tegyék. A lombardiai helyzetről szóló első jelentések szerint a betegek mintegy felét, akiknek CPAP-műszerrel segítettek, nem kellett a lélegeztetőgépre tenni.

 

Közben brit ipari, technológiai cégek és mérnökirodák - köztük az Airbus, a Ford a Rolls-Royce és a Siemens - együttműködésével megalakult a Ventillator Challenge UK elnevezésű konzorcium, hogy lélegeztetőgépeket gyártson a brit egészségügyi szolgálat (HNS) számára, amely már több mint 10 ezret rendelt, bár a hatósági jóváhagyásra még várni kell. A gyártást a jövő héten kezdenék. A lélegeztetőgépek hiánya máshol is kreatív megoldásokra készteti az orvosokat. Olaszországból származik az az ötlet, hogy búvármaszkok segítségével lélegeztessék a betegeket. Idő közben Belgiumban már klinikai teszteket terveznek az eszközzel.

 www.portfolio.hu/gazdasag/20200330/hatalmas-segitseg-a-koronavirus-elleni-harcban-tomeggyartasra-is-alkalmas-a-lelegeztetogepek-uj-alternativaja-422970

Hogyan kell elképzelni a lélegeztetőgépes kezelést?

Sokat beszélünk a koronavírus járvány kapcsán a lélegeztetésről, de az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy ez pontosan mit jelent. Semmiképpen sem egy oxigénmaszkot, ami mellett akár egy vaskos regényt is kiolvashatunk!

A lélegeztetés, a teljes érzéstelenítés mellett történő intubáció azt jelenti, hogy 2-3 hétig mozdulatlanul kell feküdni, gyakran hasmánt, miközben a szájon át a légcsőig lenyúló cső a levegőt pumpálja be a lélegeztetőgép ritmusára. Nem lehet sem beszélni, sem enni, sem semmi mást tenni közben természetes úton. Azért, hogy elviselhető legyen a ledugott cső által okozott fájdalom és kín állandóan nyugtatót és fájdalomcsillapítót adagolnak a mesterséges kómában fekvő betegnek.

Húsz nap alatt egy fiatalnak mondható (40 év körüli) páciens izomtömege 40 százalékkal csökken. Ennek, valamint a szájszervben és a hangszálakban okozott belső sérüléseknek az utógondozása további 6-12 hónapot igényel.

Ezért van az, hogy az idős, vagy legyengült szervezetű betegek nagy része egyszerűen fizikailag nem bírja ki a kezelést.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1424335597746889&set=pcb.1424346587745790&type=3&theater&ifg=1

 
Jules Leretour

Sokat beszélünk a " baleset " és a " bontás de a legtöbb ember nem igazán tudja, miről van szó. Nem egy oxigén van szó a szádon, miközben befejezed az elveszett idő Keresés.
A (intubáció alatti intubáció) invazív szellőző 2/3 hetes, gyakran a hasán ("pocak") áll, egy cső a szádba a légcső, és lehetővé teszi, hogy lélegezni a Győri gép, amihez ragaszkodik. Nem tudsz sem beszélni, sem táplálkozni, sem mást természetes módon. A Gene és a fájdalom megköveteli a nyugtató és fájdalom alkalmazását, hogy biztosítsa a cső beteg az ellátás időtartama alatt ("mesterséges kóma").
Kb. húsz nap alatt egy fiatal beteg (40 éves), az izomtömeg kb. 40 % és 12 hónapos rehab, gyakran a száj vagy a vokál sérülések társul .
Ezért az idősek, vagy már a már emberek gyakran képtelenek kitartani a normális mellett.

* 56 éves az átlagos-19-ben a covid-de-France-ban való újraéleszteni. Március 30-től 5000 covid beteg van Franciaországban.