Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hongkongban zajló tömeges kormányellenes tüntetések közlekedési rémálommal fenyegetnek (FOTÓK, VIDEÓ)

2019.08.05

 


Hong Kong lassan a teljes káoszba süllyed a kilencedik hete tartó, a kínai kormány elleni és a kiadatási törvény elleni tiltakozások és az egyre erőszakosabbá váló tömegtüntetések miatt.

De most hétvégén már a szigetország közlekedését is teljesen megbénították a tüntetők.

Mivel az ellenállás és atrocitások intenzitása egyáltalán nem csökken, ha ez így megy tovább, elkerülhetetlen lesz a kínai hadsereg bevonulása és bevetése Hong Kongban. Annak pedig egyéb súlyos nemzetközi következményei is lehetnek. (VilagHelyzete)

Hongkongban zajló tömeges kormányellenes tüntetések közlekedési rémálommal fenyegetnek (FOTÓK, VIDEÓ)

Hongkongban zajló tömeges kormányellenes tüntetések közlekedési rémálmat fenyegetnek (FOTÓK, VIDEÓ)
Heten át tartó tüntetések Hongkongban a vitatott kiadatási törvényjavaslat miatt vasárnap eszkalálódtak. A tüntetők megpróbálták blokkolni a fő alagutakat, és törekedtek a tömegközlekedési hálózatokra és a kritikus iparágakra.

A tüntetések egymást követő kilencedik hétvégén folytatódnak Hongkongban. Vasárnap este heves vitákat tapasztaltak a rendészeti rendőrök és a tüntetők között, akik megpróbálták megakadályozni a forgalmat és ostromolták a rendőrségeket az egész városban. Több mint 20 embert tartóztattak le különféle bűncselekmények miatt, ideértve a támadást és a jogellenes gyűléseken való részvételt is.

A vasárnap korábban nem volt kevésbé viharos, mivel a kiadatásellenes törvényszellenes tüntetők engedélyezett felvonulása megint csapdássá vált a rendõrséggel. Ahogy a békés felvonulás befejeződött, a tüntetők egy része blokkolta az utcokat Tseung Kwan O városában az új területeken, barikádokat állított fel, és kövekkel és egyéb tárgyakkal borított egy helyi rendőrséget.

A rendõrség viszont könnygázzal reagált. A bűnüldöző szerveknek a régió egész területén egyidejűleg egyidejű, jogosulatlan gyűlésekkel kellett foglalkozniuk, és a sziget nyugati kerületében külön gyűlések során még legalább egy helyen a gázt el kellett szállítaniuk.

A tüntetők festett közlekedési lámpákat szórtak annak érdekében, hogy működésképtelenné tegyék a város autópályájának megzavarását, valamint blokkolt fő utak, köztük a Cross-Harbor alagút, amely összeköti a Hong Kong-szigetet és a Kowloon-félszigetet.

Számos rendõrségi jármûvet blokkolt a tüntetõk tömege, akik permetezték fel az autókat, és különféle lövedékekkel pelletálták azokat a felvételekbõl.

Miközben a vitatott kiadatási törvényt a nyugtalanságok közepette felfüggesztették, a tüntetők most a jogszabályok teljes megsemmisítését követelik, valamint az autonóm régióban a „demokrácia” fokozására szólítanak fel A tüntetések valószínűleg hétfőn is átterjednek, amikor egy általános sztrájkot - "8/5-es sztrájkként" hirdetnek - várnak.

 

A várost valószínűleg komoly zavarok sújtják, a légi közlekedést is súlyosan érintik. Számos járat indulását már hétfőre törölték.

„Ez egy városi sztrájk. A június 9-i március 1 millió részvételével számolva azt gondolom, hogy a sztrájkhoz csatlakozók száma elérheti az 500 000 -et. South China Morning Post újság.

www.rt.com/news/465784-hong-kong-protest-strike/