Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek - Google a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz lehetővé

 

Főoldal  Fiúk-lányok  ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek - Google a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz lehetővé , aminek koncepciója és terve már elkészült.

ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek - Google a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz lehetővé , aminek koncepciója és terve már elkészült.

2015. július 3., péntek

 

ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek - Google  a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz lehetővé , aminek koncepciója és...

ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek - Google  a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz lehetővé , aminek koncepciója és terve már elkészült.

Idén ősztől egyelőre kísérleti jelleggel telepít ingyenes wifi-jeladókat tízezer régi telefonfülkébe New Yorkban a Google vállalat. Az ingyen wifi mellett az átalakított fülkékből ingyenes belföldi telefonhívásokat is lehet bonyolítani, de lesznek benne telefontöltők, valamin érintőképernyők segítségével a közlekedési információkról is lehet majd tájékozódni.

 

A kísérlet egy gigantikus vállalkozás első lépése, a vállalat ugyanis az ingyenes wifi-rendszert fokozatosan az egész világra ki akarja terjeszteni.

A világ bewifizése egyébként nem egyedi elképzelés. Az amerikai Media Development Investment Fund (MDIF) például tavaly állt elő azzal a tervvel, hogy több száz olcsó, miniatűr műholdat állítana föld körüli pályára, melyek ingyenes, korlátlan, vezeték nélküli internet-hozzáférést tennének elérhetővé a Föld minden lakója számára.

 http://mindenegyben.net/i

 

 

Ingyen wifi Európában? “Elszólta” magát Zuckerberg!

Hirdetés

A Facebook atyja Európába is elhozná az Internet.org projektet, ami szabad hozzáférésű internetet biztosít mindenkinek.

A Facebook által indított Internet.org projekt nem kisebb célt tűzött ki magának, minthogy ingyenesen elérhető internetet biztosítson a föld összes lakosának. Mark Zuckerberg a Facebookon egy felhasználó kérdésére reagálva írta meg tegnap, hogy a szolgáltatást a közeljövőben Európába is el szeretné hozni.

„Igen, az Internet.org-t mindenhová el szeretnénk juttatni, ahol az embereknek internetkapcsolatra van szükségük. Elsőként priorizáljuk, mely országokban van a legtöbb ember internetkapcsolat nélkül, a szolgáltatókkal és kormányokkal együttműködve, akik izgatottan várják, hogy az Internet.org-vel az országukban mindenki online lehessen.” – írta Zuckerberg arra a kérdésre, hogy Európában is várható-e a projekt elindítása.

Csak minimális elérést biztosít

Az Internet.org alapszintű vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít a felhasználóknak, és már elérhető olyan országokban, mint India, Zambia, Kenya, Kolumbia és Tanzánia. A szolgáltatást sokan támadták, állítva, hogy a biztosított internetkapcsolat csak nagyon alapszintű elérést biztosít, de Zuckerberg kiállít mellette, mondván, hogy a minimális elérés is jobb, mintha egyáltalán nincs elérés.origo.hu