Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaliforniában 2035-re betiltják a benzines, dízeles és hibrid autók adás-vételét /Hozzászólásom/

 Hetek közéleti hetilap

Kaliforniában 2035-re betiltják a benzines, dízeles és hibrid autók adás-vételét
 
GAVIN NEWSOM ELEKTROMOS AUTÓKKAL VESZI FEL A HARCOT "A TÖRTÉNELMI ERDŐTÜZEKET OKOZÓ KLÍMAVÁLTOZÁS" ELLEN
Kaliforniában 2035-re betiltják a benzines, dízeles és hibrid autók adás-vételét

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 24.
Kaliforniában 2035-ig megszüntetik a benzinnel működő, a dízel, valamint a hibrid gépjárművek forgalmazását - jelentette be Gavin Newsom, az Egyesült Államok nyugati parti államának kormányzója, aki szerdán rendeletet is aláírt erről.
 

Szerdai sajtókonferenciáján Newsom "bátor lépésnek" minősítette saját döntését, hangsúlyozva, hogy

"ez a leghatásosabb lépés, amelyet államunk megtehet a klímaváltozás elleni küzdelemben".    

A demokrata párti kormányzó kiemelte: évtizedeken keresztül lehetővé tették, hogy a gépjárművek szennyezzék a levegőt.

"Megérdemeljük azokat az autókat, amelyek nem okoznak asztmát a gyermekeknek. A mi autóinknak nem szabad tovább rontaniuk a tűzvészeken és ezzel elősegíteniük, hogy még több, füsttel telített napunk legyen".

 

Az Egyesült Államokban tomboló történelmi tűzvészről készített korábbi összeállításunkat, melynek okairól megoszlanak a vélemények, itt olvashatja.

Newsom kijelentette: 15 év múlva minden autó, amelyet Kaliforniában forgalmaznak, "mentes lesz a károsanyag-kibocsátástól".

A kormányzói rendelet mindazonáltal nem tiltja be a jelenleg forgalomban lévő "hagyományos" autókat, ám megtiltja ezek eladását, illetve vásárlását a használtautó-piacon.    

Elemzők megjegyzik: a kormányzói rendeletet a washingtoni szövetségi kormány bíróság elé viheti.

(MTI/Hetek)

HOZZÁSZÓLÁSOM

2035-re teljesen mindegy mit terveznek Kaliforniában.

 Máté Evangéliuma30 És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. "És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.":

24:34"            Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek."

Eredetiben generáció. Azaz, az a nemzedék, amely látta a legnagyobb jelet, Izrael újjászületését, az meglátja Názáreti Jézus visszajövetelét is. Izrael állama 1948-ban alakult meg.

Zsoltárok könyve:90:10    A mi esztendeinknek napjai hetven esztendő, vagy ha feljebb, nyolcvan esztendő, és nagyobb részök nyomorúság és fáradság, amely gyorsan tovatünik, mintha repülnénk."

A Biblia 70, 80 évre teszi jelenleg az egy generáció idejét. Ez 2028, 80 évvel számolva. Feltehetően ebben az időszakban kezdődhet el az utolsó hét év. Mondható, hogy önkényesen határoztam meg indulásnak Izrael megalakulását? Egyébként i.sz. 32-ben feszítették keresztre Názáreti Jézust és akkor támadt fel. Istennek egy nap ezer esztendő, két napig volt a sírban, a harmadik napon támadt fel.

  II. Péter levél:3:4  És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert amióta az atyák elhunytak, minden azonképpen marad a teremtés kezdetétől fogva."

 Ezért lehet benne ennyi csúszás, négy év.

www.hetek.hu/cikkek/online/kaliforniaban-2035-re-betiltjak-a-benzines-dizeles-es-hibrid-autok