Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kanyaró miatt vesztegzár alá vettek egy luxushajót a Karib-tengeren

2019.05.02

 

Kanyaró miatt vesztegzár alá vettek egy luxushajót a Karib-tengeren

A Freewinds Aruba kikötőjébenFotó: Roger W / Flickr CC BY 2.0

Vesztegzár alá vettek egy luxus óceánjárót a karibi Saint Lucia kikötőjében. A karantént kanyaró miatt kellett elrendelni, a sziget hatóságai meg akarják akadályozni, hogy a járvány a szigetre is tovább terjedjen.

 

A hajó - az MSNBC helyi hatóságoktól származó értesülései szerint a Freewinds nevű hajó - a MarinteTraffic.com hajókövető oldal adatai szerint szerdán még biztosan Castriesben, a sziget fővárosában vesztegelt.

A Buzzfeed szerint a nyilvánosan elérhető hajózási adatbázisok szerint egyetlen, Freewinds nevű óceánjáró van a világon, amelynek a Szcientológiai Egyház a tulajdonosa. Az egyház nem reagált a lap megkeresésére.

A szigetország fő tisztiorvosa, Merlene Fredericks-James tájékoztatása szerint a helyi hatóságok kedden értesültek arról, hogy a hajó fedélzetén valaki kanyarós lett. A helyi egészségügyi hatóságokkal egyeztettve végül arra jutottak, hogy a járvány megakadályozása érdekében nem csupán a már megbetegedett utast, hanem a többi, potenciálisan fertőzöttet se engedik partra lépni a hajóról. (Via Buzzfeed)

444.hu/2019/05/02/kanyaro-miatt-vesztegzar-ala-vettek-egy-luxushajot-a-karib-tengeren