Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keresztény menedékhely elleni pert adott fel Alaszka városa

2019.10.04

 www.hitradio.hu/hirek/kereszteny-menedekhely-elleni-pert-adott-fel-alaszka-varosa

 

2019.10.03.

Keresztény menedékhely elleni pert adott fel Alaszka városa

FOTÓ: CHILKOOT/GETTY IMAGES

Két hónap bírósági per után Alaska kikötővárosa feladta a küzdelmet egy keresztény nő ellen, akinek a vezetése alatt működő hajléktalanszálló nem volt hajlandó befogadni olyan férfiakat, akik nőnek tartják magukat.

A város ráadásul kijelentette, hogy 100 ezer és 1 dollárt fog fizetni a Downtown Hope Centernek, hogy megegyezzenek a perben.

A központ 2018-ban kapott egy panaszt azért, mert nem engedtek be egy transzvesztita férfit és inkább a kórházba irányították segítségért. A panaszt, amelyet a Kikötővárosi Egyenlő Bánásmód Hatóságnak nyújtottak be azt állította, hogy a szervezet megsértette a város diszkriminációellenes törvényét, amely a nemi identitás kezelésével kapcsolatos.

A Hope Center keresztény alapelveken működik és erőszakos körülmények között élő, biztonságot kereső nőknek nyújt menedéket. Sokukat férfiak bántalmazták.  

A Hope Centert képviselő ADF kijelentette a bíróságon, hogy a nők sem értettek egyet a transzvesztita férfi befogadásával, ugyanis féltek attól, hogy egy fedél alatt aludjanak egy biológiai férfival a menedékházban.

„Minden amerikainak szabadsága van arra, hogy megélje a hitét és szolgálja a szomszédjait bántalmazás vagy erőszakosság nélkül. Egyik nőt sem szabad arra kényszeríteni, hogy egy férfival egy fedél alatt aludjon.”

– jelentette ki az ADF a bíróságon. A megegyezés során a kikötőváros beleegyezett abba, hogy az ügyvédek költségeit, azaz 100 ezer dollárt kifizessen, azonban a menedékháznak csak 1 dollárt adnak. 

(christianheadlines.com)