Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki­rúg­ták az anyukát munkahelyéről, mert nem akart gen­der ok­ta­tást

2019.04.25

 

Ki­rúg­ták, mert nem akart gen­der ok­ta­tást

Las­san a tel­jes el­me­baj jel­le­mez bi­zo­nyos angol is­ko­lá­kat. Nem elég, ha - kép­te­le­nül hang­zik, de igaz - 5-11 éves gyer­me­kek­nek "ér­zé­ke­nyítő órá­kat" tar­ta­nak, de jaj annak a szü­lő­nek, aki­nek ez nem tet­szik és el­len­ér­zé­sé­nek han­got is ad.

 

 

 

  • SZERZŐ: 888.HU

 

Kristie Higgs kétgyermekes anyuka a privát Facebook-oldalán panaszkodott arra, hogy gyermekeit a transzneműekről oktatják. Az iskola, ahol dolgozik, vizsgálatot indított az ügy kapcsán, majd végül elbocsátották.

A 43 éves nő a gloucestershire-i akadémián dolgozott segédként egy lelkipásztor mellett már 6 éve. Kristie Higgs privát Facebook-oldalán

kifogásolta, hogy gyermekeinek LMBTQ-propagandát tolnak a Farmor Iskolában,

majd ismerőseit arra kérte, hogy írjanak alá egy petíciót, amely az általános iskolákban történő kötelező szexuális oktatás ellen szólal fel.

 

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

 

A "No Outsiders In Our School" (Nincsenek kívülállók az iskolánkban) elnevezésű program az LMBTQ-közösség egyenlőségét hirdeti, valamint a homofóbia ellen harcol. Az óra keretein belül egyébként szó esik a faji és vallási egyenlőségről, de a diákok tanulnak a leszbikusokról, a homoszexuálisokról, a biszexuálisokról és a transzneműekről is.

A program keretein belül például az 5-11 évesek könyvet olvasnak az azonos neműek házasságáról.

A program már más iskolában is felháborodást okozott.

Kristie Higgs munkahelyére érkezett egy e-mail, amelyben kifogásolták a közösségi oldalra írt bejegyzését, melyet homofóbnak és kirekesztőnek neveztek. A gloucestershire-i iskola, a nő munkahelye eljárást indított az ügy kapcsán. A fegyelmi bizottság végül úgy döntött, hogy Higgs kárt okozott az iskola jó hírnevében, valamint

a bejegyzés nyelvezete sérti a meleg, leszbikus és transznemű diákokat, ezért elbocsátották.

A 43 éves édesanya a munkaügyi bírósághoz fordul.

Higgs szerint keresztény nézeteit a szexuális oktatásról több százezer szülő osztja.

Agymosást hajtanak végre a gyerekeinken.

Ez a szólásszabadság, ami egy keresztényt is megillet, aki kifejezheti bibliai nézeteit – nyilatkozta a Keresztény Jogi Központ az ügy kapcsán.