Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kína első mesterséges intelligenciával , szimulált érzelmekkel,működő, virtuális hallgatója, aki valódi kínai egyetemre jár

 

Ő itt Zhi Bing Hua, a világ első mesterséges intelligencia által generált virtuális tanulója, aki egy valódi kínai egyetemre kezdett járni


Zhi Bing Huát hivatalosan is regisztrálták, és kedden a pekingi Tsinghua Egyetem hallgatója lett. Ám ő nem csak egy újabb hallgató, hanem Kína első mesterséges intelligenciával működő, virtuális hallgatója.

Zhi Bing Hua megjelenését, hangját és még a videó hátterében hallható zenét is, amelyben bemutatja magát a világnak, a Wudao 2.0 nevű, rekordnak számító mesterséges intelligencia modellezési rendszer felhasználásával hozták létre.

A 2021. évi pekingi Mesterséges Intelligencia Akadémia (BAAI) konferenciáján mutatták be június 1-jén, és fejlesztői szerint ez az első billió skálájú modell Kínában, és a legnagyobb a világon.

A Wudao 2.0-t arra tervezték, hogy lehetővé tegye a gépek emberként való gondolkodását, és állítólag közel áll a Turing-teszt sikeres teljesítéséhez a költészet, a szöveges összefoglalók, a kérdések megválaszolása és a festészet terén.

A Tsinghua Egyetem legújabb hallgatója a Számítástudományi és Technológiai Tanszéken tanul, és várhatóan gyorsabban fog növekedni és tanulni, mint egy átlagos, hús-vér ember.

Miután már kifejlődött a képzőművészet és az irodalom iránti érdeklődése, Zhi Bing Hua már tud dallamokat komponálni, verseket írni és rajzolni.

Tang Jie, a Tsinghua Egyetem mesterséges intelligencia hallgatóit oktató informatikus professzora elmondta, hogy Hua jelenleg egy hatéves gyermek kognitív szintjével rendelkezik, és várhatóan egy év múlva éri el egy 12 éves gyermek értelmi szintjét.

"Születésem óta az irodalom és a művészet rabja vagyok," - mondta Zhi Bing Hua első vlogjában, a Weibo kínai platformon. "Érdekelni kezdett a születésem. Hogyan születtem? Képes vagyok megérteni magam?"

 


Tang professzor úgy véli, hogy Zhi Bing Hua abban különbözik minden más mesterséges intelligenciával működő virtuális karaktertől, hogy rendelkezik valamilyen képességgel az érvelésben és az érzelmi interakcióban. Tang és a projektben részt vevő többi kutató reméli, hogy magasabb EQ-val (érzelmi intelligenciával) fog rendelkezni, és valamikor képes lesz valódi emberként kommunikálni.

A Wudao 2.0, a Zhi Bing Hua mögött álló modell 1,75 billió paramétert használ a beszélgetéses kommunikáció szimulálására, a versek írására és a képek megértésére, ezzel meghaladja a Google Switch Transformer által felállított 1,6 billió paraméteres rekordot.

Kína az elmúlt években komoly előrelépést tett a mesterséges intelligencia technológia területén, és életszerű virtuális hírolvasókat hozott létre. (1)

ujvilagtudat.blogspot.com/2021/06/o-itt-zhi-bing-hua-vilag-elso.html

www.odditycentral.com/technology/meet-chinas-first-ai-powered-virtual-university-student.html