Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kinetikus Bombázás: Támadás az Űrből!

  

Kinetikus Bombázás: Támadás az Űrből!

„A hidegháború idején merült fel először a nehéz fémrudakat fegyverként való használatának ötlete. Mégpedig az űrből, egy műholdról "dobnák le" ezeket a rudakat, amik a szabadeséstől felgyorsulnak, és a földbe csapódva amolyan "mesterséges meteorként" működve felrobbannának. A pusztító erő nem robbanóanyagból, hanem a kinetikus energiából adódik.
Ezt "Project Thor"-nak nevezte el kitalálója az ötvenes években.

Később, 2003-ban ismét felvetődött az ötlet. A fémrudak 6 méter hosszú és 30 centiméter vastag wolfram "rakéták" lennének. A szabadesés következtében akár Mach10-re (a hangsebesség 10-szerese) is felgyorsulhatnak, és akkora pusztítást is végezhetnek, mint 20 tonna TNT. Ez persze egy nukleáris fegyverhez képest kicsit kevés. Viszont akár atombunkerekbe is be tudnak törni.”
/csillagaszatesegyebek.blogspot.hu/

A látott tárgy hosszabb, mint 6 méter, és sokkal vastagabb, mint 30 cm.

 

A nemzetközi űrállomás egyik fedélzeti kamerája rögzítette, amint egy rakéta-szerű tárgy kering az űrállomás közelében, Föld körüli pályán. Lencsevégre kapták a titkos kinetikus fegyverrendszert? Egy orbitális pályára állt szuperfegyver bizonyítékai sejlenek fel a nemzetközi űrállomás által rögzített felvételen. Nem tudni mi látható pontosan a felvételen, éppen ezért rengeteg találgatás indult meg az eredetére vonatkozóan.

A videó itt érhető el:
A világ titkai