Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kitálalt a zsidó képviselőnő, aki otthagyta a brit Munkáspártot

2019.03.06

 Jeremiás könyve:23:3       Juhaimnak maradékát pedig összegyűjtöm minden földről, amelyekre elűztem őket, és visszahozom őket az ő legelőikre, és szaporodnak és megsokasodnak.

Jeremiás könyve:31:8        Ímé, én elhozom őket észak földéből, és összegyűjtöm őket a földnek széleiről, közöttök lesz vak, sánta, viselős és gyermek-szűlő is lesz velök, mint nagy sereg jőnek ide vissza.

Jeremiás könyve:32:37     Ímé én összegyűjtöm őket mindama földekről, amelyekre kiűztem őket haragomban, felgerjedésemben és nagy bosszankodásomban, és visszahozom őket e helyre, és lakni hagyom őket bátorságban.

Mikeás könyve:2:12           Mindenestől egybegyűjtelek téged, Jákób! Összetakarítom Izráel maradékát. Összegyűjtöm őket, mint a bocrai juhokat, mint a nyájat az ő karámja közé; hemzsegnek majd az ember-sokaság miatt.

Mikeás könyve:4:6 Azon a napon, azt mondja az Úr, összegyűjtöm a sántát, és összeszedem az elszéledetteket, és akiket megsanyargattam.

Kitálalt a zsidó képviselőnő, aki otthagyta a brit Munkáspártot

Luciana Berger elmondása szerint Jeremy Corbyn pártja „intézményesen antiszemitává vált”.

Videóinterjúban beszélt a brit Guardian lapnak Luciana Berger alsóházi képviselőnő, aki nem is olyan régen még a brit Munkáspártot képviselte.

Mint lapunk is megírta, február közepén hét munkáspárti képviselő lépett ki a pártból, köztük maga Berger is.

 

Berger az interjúban arról beszélt, hogy „zsidóságom miatt sajnos bizonyos negatív élményekben volt részem. Sajnos hat egyént is el kellett már ítélni azért, mert

gyűlölködő antiszemita üzeneteket és halálos fenyegetéseket küldtek nekem”.

A képviselőnő tisztázta, hogy „úgy érzem, parlamenti képviselőként fel kell szólalnom az ilyen esetek ellen”.

Berger szerint „a legutóbbi adatok azt mutatják, hogy az antiszemita atrocitások száma ismét nő az Egyesült Királyságban”. Mint azt lapunk is megírta, soha korábban nem történt annyi antiszemita atrocitás a szigetországban, mint tavaly — és a számok három éve folyamatosan csak nőnek.

 

A kilépett képviselőnő szerint a brit közbeszéd „egyre mérgezőbbé válik”, „egyre több ember képvisel rasszista és kirekesztő nézeteket, mivel úgy hiszik, nekik ezt már szabad”.

Ennek ellenére „nem volt könnyű döntés elhagyni a Munkáspártot”. Bár „könnyebb lett volna hallgatni”, nem maradhatott meg egy olyan pártban, amely

„intézményesen antiszemitává vált”.

A személyét ért támadásokból a videóban Berger a következőket sorolja fel:

„Azt mondták, két urat szolgálok, hogy »cionista náci« lennék, hogy menjek vissza Izraelbe, hogy egy parazita vagyok”.

A képviselőnő végül arra jutott, hogy „ez nem csak a zsidó közösség problémája”, és hogy nem maradhat meg egy pártban, amely gyűlöletet szít, miközben „az egyenlőséget kéne képviselnie”.

Berger a Munkáspárt Izrael-barát csoportjának, a Labour Friends of Israelnek volt elnöke, és korábban a legvonzóbb brit alsóházi képviselőnek is megválasztották.

neokohn.hu/2019/03/04/kitalalt-a-zsido-kepviselono-aki-otthagyta-a-brit-munkaspartot/