Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Las Vegas mészárlás: Kísérlet a különböző hangerősségű lövések magyarázatára és a hivatkozás videója

 

Módosított fegyverrel tüzelhetett /Fotó: MTI
 
 
47A rendőrség még nem tette közzé, pontosan milyen fegyvereket is használt Stephen Paddock, a Las Vegas-i lövöldöző.
Hirdetés

A férfi a 32. emeleti hotelszobájából nyitott tüzet a fesztiválozókra, megölve legalább 58-at és megsebesítve több mint 500-at. A leadott lövések gyakoriságából arra lehet következtetni, hogy vagy automata fegyvert használt (amit Amerikában nagyon komoly szabályokkal korlátoznak), vagy rászerelt valamilyen eszközt a félautomata fegyverére, hogy gyorsabban tüzeljen – ezt állítja Massad Ayoob fegyverszakértő. „Gyorsabban húzta a ravaszt mint amilyenre szinte bármilyen ember képes lehet egy félautomatával” - mondta Massad.

Az automata fegyverek (amik a ravasz meghúzásával és lenyomva tartásával több golyót is kilőnek) szigorúan vannak szabályozva az Egyesült Államokban, komoly adóval járnak és lekövethetőek. Emiatt ezek gyakran inkább drága gyűjtői darabok, és nagyon ritkán használják őket bűnözők. A félautomaták (egy ravasz húzás, egy golyó) ezzel ellentétben könnyen beszerezhetőek bárhol az országban.

A felvételt hallgatva Massad arra jutott, a lövések gyakorisága túl inkonzisztens ahhoz, hogy egy automata fegyverből jöjjön, néha gyorsabb néha lassabb. Paddock így valószínűleg egy „Hellfire” vagy egy „bumpfire” eszközt használt, hogy gyorsabban tüzelhessen félautomatájával – írja a Guardian.

 
   
   
   
   
   
   

  Ezt eddig még nem láthattátok szerintem... Vérfagyasztó sajnos... Las Vegas 
  A Mandalay Bay tövében autóban lévő biztonsági őr (vagy taxis), egy nő rögzítette, ahogy elkezdődnek a lövések... A sorozatok és fegyverropogás hangja is hihetetlen, majd amikor a helyszínről menekülő emberekhez ér, vagyis a szemtanúk és túlélők közül felvesz annyit, amennyi csak befér az autóka... 
  Ők folyamatosan beszélnek az első sokkban az átéltekről. Eközben igyekeznek eltávolodni a helyszíntől...

  A kommenetelők közül sokan beszélnek arról, hogy a hangok alapján 2-3 fegyveres is volt, aki tüzelt és nem csak egyetlen helyről érkeztek a lövések. (VilagHelyzete)

  "I STAND FOR MY FLAG" Caps, Shirts, hoodies, sweaters and BUMPER STICKERS....... ORDER NOW and Support the channel!