Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Liberális médiaterror kezdődik Németországban

 hidfo.ru  2017.04.06. 09:49  Térségi hírek

Liberális médiaterror kezdődik Németországban

 

A német kormány hatalmas bírságokkal teljes körű cenzúrára akarja rákötelezni a közösségi médiát, mert a cenzúra mai formája még nem elég nekik. A bevándorlásellenes kommenteket törlik, a bevándorláspárti kommentek maradhatnak.

A német igazságügyi minisztérium nemrég végzett kutatása szerint a Facebook, a Youtube és a Twitter nem törli elég szorgalmasan a gyűlöletkeltő bejegyzéseket és hozzászólásokat. Heiko Maas igazságügyi miniszter emiatt további törvénymódosításokat helyezett kilátásba, emellett kijelentette; a Németországban működő vállalatokat akár 50 millió euró bírsággal is sújthatják, ha nem hajlandóak kellően szigorú ellenőrzést gyakorolni a kommentáradat fölött. A Deutsche Welle információi szerint egy sor új törvény születhet ennek okán, és a közösségi média üzemeltetőinek bírságát folyamatosan emelni fogják, ameddig el nem tűnnek a gyűlöletkeltő bejegyzések.

Személyre szabott törvénykezés

A közösségi média szabályozása szemmel láthatóan egy ideológiai kisebbség által képviselt nézetek szerint történik, és a törvényeket is ennek mentén fogadják el. Korábban Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter a Die Zeit napilapnak nyilatkozva furcsa megszállottsággal beszélt arról, hogy az ő szépségideája az arab-európai kevert nő, és szerinte Európa minél több közel-keleti migránst kellene befogadjon.

Schäuble az interjú során azt mondta, amiatt támogatja a tömeges bevándorlást, hogy az európaiak rá legyenek kényszerítve, hogy közösüljenek a migránsokkal. Szerinte ha az európai országok nem engedélyezik az afrikai és közel-keleti tömegek beözönlését, akkor a német férfiak „saját lányaikkal és nővéreikkel fognak paráználkodni”, és a német lakosság beltenyésztetté válik.

Schäuble nyilatkozata arról árulkodik, hogy a német vezetők egy határozott ideológiai irányvonalat képviselnek, miszerint a különböző bőrszínű népek keveredését nem csak elfogadtatni kell az emberekkel, de határozott kormányzati intézkedésekkel kell elősegíteni. Ennek szellemében születnek a közösségi médiában a szólásszabadságot durván korlátozó törvények is, melynek eredményeként a bevándorlást ellenző csoportokat és hozzászólásokat ki kell törölje a Facebook, a bevándorláspárti kommentek és a migrációt támogató szervezetek viszont érintetlenek maradnak.

A német kormány ezáltal állami eszközökkel próbálja irányítani a közvéleményt: hatósági kényszerrel tüntetnek el olyan véleményeket, ami a német vezetők ideológiai elképzeléseivel összeegyeztethetetlen.

Lassan durvább cenzúrát folytatnak mint a náci korszakban, csak most nem a keveredést ellenző, hanem a keveredést támogató állami propagandát kényszerítik rá az emberekre.

Értéktelen politikai termék volt a szólásszabadság

A Heiko Maas által javasolt törvénymódosításokat már élesen kritizálják az ellenzéki pártok. Ugyanakkor, nem csak a bevándorlást ellenző pártok aggódnak a mind nyilvánvalóbbá váló médiaterror miatt, hanem azok a pártok is, melyek a szólásszabadság fogalmát nem üres politikai termékként hangoztatták, hanem tényleg komolyan gondolták. A Zöldpárt szerint az igazságügyi miniszter törvénymódosítási javaslata egy elsietett fércmunka, ami ahelyett, hogy a gyűlöletkeltés visszaszorításához vezetne, sokkal inkább a szólásszabadság korlátozásához vezet.

Maas javaslata szerint el kell fogadni egy olyan törvényt, ami arra kötelezi a közösségi média üzemeltetőit, hogy minden felhasználó számára elérhető módon és feltűnő helyen működtessenek egy olyan felületet, amin keresztül a gyűlöletkeltő kommenteket be lehet jelenteni.

A törvényjavaslat eddig pusztán a gyűlöletkeltés elleni harcról szól. A probléma a gyakorlati kivitelezéssel kezdődik, ugyanis arról, hogy egy adott bejegyzés vagy hozzászólás gyűlöletkeltő-e, Soros György által pénzelt civil szervezetek fognak dönteni. Magyarországon is könnyen tesztelhető, milyen megfontolások mentén szűrik a kommenteket a Soros által pénzelt szervezetek: a 444.hu eleve nem is engedi megjelenni azokat a hozzászólásokat, amivel nem értenek egyet. Ezt a fajta cenzúrát terjesztenék ki a Facebookra. A törvénytervezet így egyszerűen egy fegyvert ad a bevándorláspárti szervezetek kezébe, hogy eltakarítsanak a közösségi médiából minden ellenvéleményt.

www.hidfo.ru/2017/04/liberalis-mediaterror-kezdodik-nemetorszagban/