Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar, lengyel, és cseh vétóval bukott el az európai uniós klímacél/KOMMENTEM

2019.06.21

 Horváth Csaba László

újságíró. 2019. 06. 21. 08:09

HIRDETÉS

Elbukott a javaslat, hogy az uniós tagállamok közösen 2050-re klímasemlegessé tegyék Európát – írta a 444.hu a Reuters alapján. Bár korábban Magyarország jelezte, meggondolta magát, és támogatni fogja a határozatot, végül Csehországgal, és Lengyelországgal közösen leszavazta azt csütörtök este.

Az ambíciózus tervvel még tavaly ősszel állt elő az Európai Bizottság.  Míg május elején még csak nyolc EU-s ország támogatta a tervet, mostanra már 25.
Mivel nem sikerült egyhangú megegyezésre jutni, valószínűleg lábjegyzetként kerülhet be a csúcsot lezáró nyilatkozatba, hogy

a tagállamok nagy többsége vállalja, hogy eléri a klímasemlegességet 2050-re.

 

24.hu/belfold/2019/06/21/magyar-lengyel-cseh-veto-europai-unios-klimacel/

 

Gábor Szabó Őrültség azt hinni, hogy egy intenzíven melegedő bolygó klímájának melegedését képes lenne az emberiség technikai eszközökkel leállítani. Vannak olyan mérések a jégmagok elemzéséből, hogy egy jégkorszak felé haladunk, a periódusokból kifolyólag. Hogy eközben mégis rohamosan melegszik a bolygó klímája, az azt mutatja, hogy valami nagyon beavatkozik. Lehet állítani, hogy oka a széndioxid, metán szint a légkörben. Na de a Naprendszer, a Tejút, folyamatosan új, még soha nem bejárt űrklimatikus viszonyok között halad. És akkor nem beszélek a Nap változó állapotáról, a Föld pályájáról, amelynek ingadozására semmiféle beavatkozásunk sincsen. Most az, hogy hoznak a politikusok döntést a klímabefolyásolás gyakorlatáról, vagy nem, teljesen másodlagos. Köhög a bolha. Akkor, amikor az amerikaiak kétségbeesetten igyekeznek leállítani a Yellowstone-park alatti 60 km. átmérőjű szupervulkán egyre fokozódó mozgolódását. Az elintézi Amerikát, meg a klímát. Azt vétózd meg, ha tudod!