Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Már nem összeesküvés-elmélet, hanem tény - Az amerikai kongresszus meghallgatást tartott az időjárás manipulálásról

  

Kezdőlapújvideó

Már nem összeesküvés-elmélet, hanem tény - Az amerikai kongresszus meghallgatást tartott az időjárás manipulálásról

 1

A bolygómérnökség végre úgy tűnik hivatalos témává vált, mivel az Amerikai Képviselőház Környezetvédelmi és Energiaügyi Bizottsága meghal...

 Felejtsd el a chemtraileket, mert a tudósok legújabb terve az, hogy sóval hintik be az eget

 A bennünket körülvevő elektromágneses sugárzás legyengíti a szervezetünket és negatívan hat a belső pozitív energiánkra

 Hírek 2018. Február - Az emberi tudat szándékos eltorzítása és háború a Föld jövőjéért


A bolygómérnökség végre úgy tűnik hivatalos témává vált, mivel az Amerikai Képviselőház Környezetvédelmi és Energiaügyi Bizottsága meghallgatást tartott szerdán arról a tudományról, ami eddig általában "összeesküvés-elméletnek" számított, és a társadalom peremére szorította a főáramú média, amely az uralkodó hatalmi elit oligarcháinak irányítása alatt áll.

Az éghajlat-mérnökség vagy az időjárás módosítás ellentmondásos témája - amely a "chemtrail" kifejezéssel vált közismertté, de egyben ezzel le is egyszerűsítették a kérdést - most kilép végre az árnyékból és elsőként kerül hivatalosan a nyilvánosság elé.

A "Geomérnökség: Innováció, Kutatás és Technológia" címmel tartott kongresszusi meghallgatáson a Házbizottság tagjai vettek részt, valamint agytrösztök, akadémikusok és kutató tudósok képviselői, hogy megvitassák a bolygómérnökségi kutatás jövőjét. (1)

A meghallgatásról készült felvétel alább nézhető meg.


A szerdai meghallgatás résztvevői között volt a teljes bizottság elnöke, Lamar Smith (Texas), Andy Biggs (Arizona), a környezetvédelmi albizottság elnöke és Randy Weber (Texas), az energiaügyi albizottság elnöke. Tanúvallomást tett Dr. Phil Rasch, az éghajlatkutatás vezető tudósa, a Csendes-Óceáni Északnyugati Nemzeti Laboratórium munkatársa; Dr. Joseph Majkut, a Niskanen Központ klímapolitikai igazgatója; Dr. Douglas MacMartin, a Cornell Egyetem tudományos kutatója; és Kelly Wanser asszony, a Tengeri Felhő Világosító Projekt igazgatója, amely az Óceáni Légkör Kutató Intézettel közös szervezet a Washington Egyetemen.

Érdekes, hogy a "chemtrailek" témája már régóta az összeesküvés elméletek részét képezi, mellyel kapcsolatban nagy mennyiségű dezinformáció jelent meg az egész interneten, beleértve a hamis tanulmányokat és fotókat is. Azonban számos valós tanulmány kimutatta, hogy valamilyen "szórás" vagy geomérnökség már megtörtént - jelezve, hogy titkos projektekre került sor, hogy teszteljék a tudományos részét. (2)

A Nemzetközi Környezetkutató és Közegészségügyi folyóiratban megjelent tanulmány szerint a geomérnökség már megkezdődött, és legalább egy anyagot használtak, ami a szén elégetésének toxikus mellékterméke, az úgynevezett szénpernye.

"A troposzférába szándékosan és egyre gyakrabban kijuttatott kémiai anyagok évek óta ismeretlenek és megmaradtak a tudományos irodalomban. A szerző bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy a szén elégetéséből származó mérgező pernye a legvalószínűbb kiszórt részecske, amelyet tanker repülőgépek permeteznek a geomérnökség részeként, az időjárás és az éghajlat megváltoztatásának céljával, és leírja a közegészségre gyakorolt sokrétű következményeit."


A meghallgatások célja, hogy az iparág megkísérelje megszerezni a Trump adminisztráció támogatását az alapkutatás előmozdítása érdekében.

A Kongresszusi Kutatóintézet 2013-as jelentése "Geomérnökség: Kormányzás és a technológiai politika" címmel rövid áttekintést adott a geomérnökségi technológiáról:

"A 'geomérnökség' kifejezés azt a technológiát írja le, amelynek célja a Föld energiamérlegének nagymértékű és szándékos módosítása, a hőmérséklet csökkentése és az antropogén éghajlatváltozás elleni küzdelem. A legtöbb ilyen technológia fogalmi és kutatási szakaszban van, és hatékonyságuk a globális hőmérsékletek csökkentése esetében még nem bizonyított. Ráadásul nagyon kevés olyan tanulmány készült, amely dokumentálja a geomérnökség költségeit, környezeti, társadalmi-politikai hatásait és jogi következményeit. Ha geomérnökségi technológiákat kellene alkalmazni, azok várhatóan jelentős, határokon átterjedő hatásokat okozhatnak.

Általánosságban elmondható, hogy a geomérnökségi technológiák szén-dioxid eltávolító (CDR) vagy napsugárzás-kezelési (SRM) (vagy albedo-modifikáció) módszernek minősülnek. A CDR módszerek az üvegházhatású gázok melegítő hatásával foglalkoznak a szén-dioxid (CO2) légkörből való eltávolításával. A CDR módszerek magukban foglalják az óceán megtermékenyítését, a szén-dioxid elkülönítését és lekötését. Az SRM-módszerek az éghajlatváltozással foglalkoznak a Földi légkör vagy felület visszaverőképességének növelésével. Az aeroszolos befecskendezés és az űrbe telepített reflektorok a példák az SRM módszerekre. Az SRM módszerek nem távolítják el az üvegházhatású gázokat a légkörből, de gyorsabban alkalmazhatók viszonylag azonnali globális hűtési eredményekkel a CDR módszerekhez képest.
"


A szerdai meghallgatás során megvitatták a szabályozási struktúra felállításának szükségességét, amelyen belül a kísérleteket engedélyezni lehet.

A kaliforniai kongresszusi képviselő Jerry McNerney azt mondta, hogy tervei szerint hamarosan jogszabályokat vezetnek be, hogy irányítsák az Energiaügyi Minisztériumot és más szövetségi ügynökségeket, hogy támogassák a Nemzeti Tudományos Akadémia két geomérnökségről szóló jelentését. Az egyik egy kutatási menetrendet dolgozna ki a napfény tükrözési módszerre; a másik iránymutatást adna az ezzel kapcsolatos kísérletek irányításához.

Derrick Broze oknyomozó újságíró jelentése szerint:

"A Trump adminisztrációtól a geomérnökségről folytatott beszélgetés nem meglepő. 2017 januárjában az Activist Post jelentette, hogy 'az Egyesült Államok Globális Változáskutatási Programja (GCRP) csendben új tanulmányokat ajánlott, amelyek a geomérnökséghez kapcsolódó két konkrét kutatási területet vizsgálják.' Jelentésük után a GCRP tudósai lettek a szövetségi kormányban az elsők, akik olyan tanulmányokat javasoltak, amelyek a geomérnökséggel kapcsolatos tanulmányokkal vannak összefüggésben." (3)

Minden szakértő, aki a szerdai meghallgatáson tanúskodott megjegyezte, hogy a geomérnökségi technikákkal nem szabad helyettesíteni az üvegházhatást okozó gázok csökkentésére irányuló erőfeszítéseket és fel kell készülni az éghajlatváltozás hatásaira. Ezenfelül egy levél, amelyet 24 tudós és környezetvédelmi szószóló írt alá kijelentette, hogy "A szövetségi finanszírozású és összehangolt kutatási programnak a geomérnökséggel kapcsolatos bármilyen megfontolását az éghajlatváltozásra adott válaszok stratégiai portfoliójába kell illeszteni".

A Washingtoni Egyetem tudósai azzal a céllal hozták létre a Tengeri Felhő Világosító Projektet, hogy növeljék az alapkutatás pénzügyi támogatását azzal a céllal, hogy kis léptékű teszteket hajtsanak végre, melyek során részecskéket adnak a felhőkhöz. (4)

A tengeri felhők beoltásán kívül a csapat "sztratoszferikus aeroszol geomérnökséggel" is foglalkozik, melynek során tükröződő részecskéket fecskendeznek be a felső légkörbe, hasonlóan egy vulkán kitöréséhez, ami regionális hűtő hatást eredményez.


A szerdai meghallgatáson Smith elnök megjegyezte, hogy a geomérnökségnek "pozitív hatást kell gyakorolnia a Föld légkörére", de figyelmeztetett: "Sokat kell még tanulnunk".

Bár Smith elmondta, hogy a geomérnökségnek lehetnek előnyei a megnövekedett szabályozás mellett, és kijelentette: "Bár nem vagyunk biztosak abban, hogy ez elfogadható, egyes tudósok úgy vélik, hogy a jogszabályoknál olcsóbban tudnak jelentős környezeti előnyöket elérni," - ismerte el a geomérnökség "nem kívánt következményeit".

Smith hangsúlyozta azt a tényt, hogy számos tanulmány kimutatta a "pillangóhatást", melynek következtében az éghajlat megváltoztatása a világ egyik régiójában katasztrofális következményekkel járhat másutt a világon.

"Az egyik fő aggodalom az, hogy a fénylő felhők megváltoztathatják a csapadék mintákat, így több eső eshet az egyik helyen, máshol viszont kevesebb," - mondta Smith. "Még mindig nem ismerjük eléggé ezt a témát, hogy alaposan megértsük az ilyen típusú technológiák előnyeit és hátrányait."

Kelly Wanser, a Tengeri Felhő Világosító Projekt igazgatója ösztönözte az "irányítási és szabályozási erőfeszítéseket", és hangsúlyozta, hogy a felügyeletet "gyorsan meg kell teremteni".


Joseph Majkut, a Niskanen Központ klímapolitikai igazgatója elmondta a meghallgatás során, hogy "a kongresszus már korlátlan hatáskörrel rendelkezik az időjárási viszonyok megváltoztatására irányuló kísérletek szabályozására, beleértve a bolygó albedójának megváltoztatását", de megjegyezte, hogy "ezen a ponton ezek a szabályok a jelentéstételi követelményekre korlátozódnak."

Majkut felszólította a Kongresszust, hogy "jelentős polgári és közigazgatási szankciókat" vezessenek be, és "mérlegelje a büntetőjogi felelősséget" a szabályok megsértése miatt, és felvetette a geomérnökséghez kapcsolódó nemzetközi irányítási rendszer létrehozását.

"A Kongresszus azt is mérlegelheti, hogy kiterjeszti a büntetőjogi felelősséget nemcsak az Egyesült Államokon belül, hanem az Egyesült Államokon kívüli ilyen kísérletekre, amelyek hatással vannak az Egyesült Államokra," - nyilatkozta Majkut. "Az ilyen megfontolások esetében szükség lenne a diplomáciai és a nemzetközi közösség bevonására."

Már nem titok, hogy a geomérnökség valóságos, és ez magában foglalja anyagok befecskendezését vagy permetezését a légkörbe. Bár ezt a technológiát lassan fejlesztették ki és alkalmazták titokban, nyilvánvalóan megengedték, hogy nyilvánosságra kerüljön annak érdekében, hogy meggyőzzék a közvéleményt a technológia működőképességéről. (5)

(1) - https://science.house.gov/legislation/hearings/subcommittee-environment-and-subcomm
(2) - http://www.mdpi.com/1660-4601/12/8/9375/htm
(3) - https://www.activistpost.com/2017/01/us-government-officially-calls-geoengineering
(4) - http://mcbproject.org/index.html
(5) - http://thefreethoughtproject.com/geoengineering-goes-mainstream-as-congress

 ujvilagtudat.blogspot.com/2017/11/mar-nem-osszeeskuves-elmelet-hanem-teny.html