Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mark Zuckerberg zsidóként is szívesen látja a muzulmánokat

 Mark Zuckerberg zsidóként is szívesen látja a muzulmánokat

2015. december 10., 14:32

Privátbankár

Cimkék Mark Zuckerbergterrormuzulmán Fecebook

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg Facebook-posztban állt ki a muzulmánok mellett, azt írja, zsidóként azt tanulta, akkor is szólni kell, ha más kisebbséget bántanak. Szívesen látja a Facebook-on a muzulmánokat és ki fog állni a szabadságukért. Ennek kapcsán sokan felvetik, hogy a Facebook ugyanakkor nem tesz meg mindent a szélsőséges kommentek ellen.

 

Az egész világot körbejárta a hír, amely szerint Mark Zuckerberg Facebook-alapító és fő tulajdonos kiállít a muszlimok mellett egy Facebook-hozzászólásában. Amint írja, szeretné megszólalásával támogatni a muszlimokat „ebben a közösségben és az egész világon”. Át tudja érezni a muszlimok azon félelmeit a párizsi terrorista merényletek után, hogy mások bűneiért őket teszik felelőssé.

Zsidóként szüleim azt tanították nekem, hogy minden közösség elleni támadás ellen fel kell emelnünk a szavunkat. Még ha a támadás ma nem is teellened irányul, idővel a szabadság elleni támadások bárki ellen mindenkinek kárt okoznak - írta.

Donald Trumppal felesel?

Biztosította a muzulmánokat arról, hogy bárkit szívesen lát a Facebook-on, és harcolni fog a jogaikért, békés és biztonságos környezetet fog számukra teremteni a közösségi oldalon. „Egyesek gyűlölete” ellen a hit és az összetartás segíthet szerinte, meg hogy meglássuk egymásban a jót.

Ezzel egyesek szerint kimondatlanul Donald Trump populista-szélsőséges amerikai elnökjelöltre célzott, aki nemrég azt mondta, hogy egyetlen muszlimot sem engedne be az USA-ba. (Ott jelenleg is mintegy kétmillió muszlim él a CIA Factbook szerint.)

Túlságosan is toleráns a Face?

Azt is írják több helyen, hogy a Facebook nem tesz túl sokat a szélsőséges kommentek és tartalmak eltávolításáért az oldalról. Emiatt az EU hatóságaival is vitában van. Sok felhasználó panaszkodik, hogy hiába jelöli be a jogsértő, másokat gyalázó, bántó tartalmakat, a Facebook rendben levőnek találja azokat és nem távolítja el.

Kommentár: Mark Zuckerbergnek és cégének elemi érdeke, hogy minél több felhasználója legyen, akár muzulmán, akár bármely más vallású. A több mint egymilliárd rendszeres Facebook-felhasználónak már a 83,5 százaléka az USA-n kívül él. A Facebook-on való szabad mozgás joga mellett kiállni pedig nem nehéz, főleg, hogy a gyakorlatban bárki bármikor bármely néven újra regisztrálni tud. A kiállás a szabadságért és mások jogaiért ennek ellenére is dicséretes.privatbankar.hu/