Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Még nincs is vakcina, már jön az oltásellenesség /Kommentem: Mit akarnak beadni?

2020.05.19

 

A közösségi oldalak, például a Facebook, vagy az Instagram már kezdi törölni azokat a bejegyzéseket, amelyek az oltások megtagadására szólítanak fel, mert annyira elszaporodtak, különösen Kelet-Európában. Az embernek már az az érzése, hogy az értetlenség mocsarával küzd – jellemzi az állapotot Rab Árpád, a Corvinus Egyetem docense.

Hogy kik és miért írnak ilyeneket? Van, aki poénnak szánja. Azért, mert így szeretne hírnévre szert tenni, azt akarja, hogy komolyan vegyék, vagy társakra vágyik. Aztán van, aki úgy véli, hogy valami olyan igazságot tud, amit más nem, ő megérti a világot, jobban, mint bárki. Ez nyilván benne van az emberben, szeretné megérteni az egész világot, ám ez nagyon nehéz dolog. Gyakran üzleti érdek áll a háttérben, nevezetesen, hogy az oltás helyett mindenféle tablettákat, csodaszereket vegyenek a hiszékenyek, az még a legjobb eset talán, ha a csalók vitaminokat kínálnak.

 

 Általában megállapítható, hogy azok, akik ellenzik az oltásokat, nem rendelkeznek az elvárható általános tudással, műveltséggel. Miután ezek az álinformációk ugyanonnan jönnek, mint a valódiak, például a You Tube csatornáról, hajlamosak validnak elfogadni a butaságokat is. Képtelenek felfogni, hogy az oltások megtagadásával a saját, sőt a gyerekeik egészségét, életét teszik kockára, az egész társadalmat károsítják. Magyarország még nem annyira veszélyeztetett, van a védőoltásnak egy kultúrája, sokan emlékeznek arra, hogy az oltás kötelező volt korábban, így elfogadják most is.

Az Amerikai Egyesült Államokban, újabban Németországban is szaporodnak azonban a tüntetések, tiltakozások már a kijárási korlátozások, megszorítások ellen is. Ezek mögött is másféle feszültséget, félelmet kell keresni, például félelmet a munkahely elvesztésétől, az anyagi bizonytalanságtól. Rab Árpád arra figyelmeztet, hogy nem elég a jelenséget annyival elintézni, hogy ezek buta emberek. Újra kell programozni őket, ami bonyolult és hosszadalmas feladat.

www.klubradio.hu/adasok/meg-nincs-is-vakcina-mar-jon-az-oltasellenesseg-112538

Hozzászólásom

Gábor Szabó Nem az oltások ellen van ellenállás. Az egész világot beoltó kampány ellen.

 "a fertőzöttek körében körülbelül 10 százalékos halálozási aránnyal pusztító 2003-as SARS-vírus és a még letálisabb, 2012-es terjedése idején a betegek több mint harmadának a halálát okozó MERS-CoV (Middle East respiratory syndrome coronavirus) ellen éveken keresztül próbáltak vakcinát fejleszteni, és ez máig sem sikerült. A részleges eredményeket taglaló tudományos cikkekben a sikertelenséget többnyire annak tulajdonítják, hogy sem a SARS-CoV, sem a MERS-CoV koronavírus nem okozott a mostanihoz hasonló világjárványt, így a hosszadalmas és rendkívül drága kísérletezgetéshez senki nem biztosította a szükséges fedezetet. Ezúttal azonban nem ez a helyzet, mert bár a mostani járványt okozó SARS-CoV-2 vírus arányaiban korántsem öl meg annyi embert, de lényegesen sikeresebben terjed, így egyrészt az egész világ érdeke, hogy legyen rá hatékony ellenszer, másrészt összességében több emberéletet követel, mint távolabbi rokonai.[...]

a sikertelenségben jelentős szerepet játszott az is, hogy a jól bevált oltóanyaggyártási technológiákkal nem is nagyon sikerült a SARS-CoV és a MERS-CoV ellen vakcinát gyártani. Az előbbi vírusnál például már ott elbukott a próbálkozás, hogy a kórokozó kétszer is meg tudta fertőzni ugyanazt a kísérleti állatot. https://qubit.hu/.../a-sars-cov-es-a-mers-cov-ellen-maig...

 

 A koronavírus hivatalos neve: SARS-CoV-2 ez okozza a COVID-19 betegséget. Ki hiszi el, hogy ez ellen hip-hop megvan az ellenszérum? Mit akarnak beadni nekünk?