Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyobb erősségű földrengés rázta meg Ausztráliát

2021.09.22

 

Ausztráliában szokatlan, 6-os erősségű földrengés rázta meg szerdán az ország délkeleti részén lévő Melbourne térségét. Többtucatnyi épület megrongálódott, sokan ijedtükben kirohantak az utcára, és a rengést érezni lehetett a Victoriával szomszédos államokban is – írta az MTI a Geoscience Australia földtani intézet és több hatóság közlése alapján.

24.hu/kulfold/2021/09/22/ausztralia-foldrenges-melbourne/

A földrengésben többtucatnyi épület megrongálódott, sokan ijedtükben kirohantak az utcára. A victoriai hatóságok összesítése szerint 46 épület - többségük Mansfieldben és a környékén - részben összeomlott,

 

Melbourne mintegy 35 ezer lakója maradt áram nélkül. Szakemberek szerint a károk nagysága elérheti a többmilliárd dollárt is.

A közösségi médiára felkerültek videofelvételek arról például, hogy Melbourne főbb útjait törmelék torlaszolja el. Többen a város északi részéből elmondták, hogy a lakásukban nincs áram, mások arról számoltak be, hogy a tűzoltók és a rendőrség felszólítására el kellett hagyniuk az otthonukat az omlásveszély miatt. 

A földrengést a szomszédos Dél-Ausztráliában és Új-Dél-Walesben is érezték. Két 4,0 és 3,1 erősségű utórengés követte.

www.origo.hu/nagyvilag/20210922-ausztralia-foldrenges.html

Ausztrália 25 millió lakójának a fele az ország délkeleti részén él. A rengést egészen Adeleide városában, mintegy 800 kilométerrel távolabb is észlelték. Sebesültekről ezidáig nem érkeztek bejelentések. Az amerikai látogatáson tartózkodó Scott Morison ausztrál miniszterelnök, közben  újságírói kérdésre szintén arról számolt be, hogy nem tud komolyabb sérültekről.

index.hu/kulfold/2021/09/22/oriasi-foldrenges-volt-melbourne-kozeleben/