Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néhány gondolat a németországi áradások és Isten ítélete kérdésével kapcsolatban

 Tovább emelkedett a Nyugat-Európát sújtó ítéletidő halálos áldozatainak száma (+fotók)

Kép://nyugatifeny.hu/2021/07/17/tovabb-emelkedett-a-nyugat-europat-sujto-iteletido-halalos-aldozatainak-szama-fotok

 

Kulifai Máté

Néhány gondolat a németországi áradások és Isten ítélete kérdésével kapcsolatban

Mindenek előtt muszáj leszögeznem, hogy nagyon sok kommentet rendkívül méltatlannak és a keresztény hittel összeegyeztethetetlennek tartok, amelyet az elképesztően drámai és számtalan halálos áldozattal járó németországi katasztrófahelyzettel kapcsolatban most nagyon sokan megfogalmaztak. Az emberi méltóság tisztelete és az emberi élet védelme, annak értéke mindig is felül kell hogy múlja, az éppen aktuális politikai és ideológiai vitákat, álláspontokat. Nem attól lesz valakinek igaza, hogy a másikat csapás éri - méltatlan ez a gondolkozás. Nem lehet mások szenvedésén “nyerészkedni” és melldöngetve “naugyézni”.

Merthogy erről tanít a Biblia is. (Nem tartom magamat kifejezetten teológusnak, de elvégeztem a teológia szakot)

Igen, van, hogy Isten íteletet gyakorol. Olykor ez természeti csapásokban is megnyilvánul. De minden esetben, amikor ez a Bibliában előfordul, rendkívül célzottan, és határozott okból történik.

Csak néhány észrevételt hadd tegyek, ami segíthet mindannyiunknak a helyes hozzáàllás kialakításában:  Az írás többi része nem egyeztethető össze az oldal szerkesztési alapelveivel, az adminisztráció törölte