Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem látják, miután bejövünk az erkélybuliból vidáman, utána a fürdőbe zárva sírunk”

2020.03.16

 

„Csak azt nem látja senki, hogy miután bejövünk az erkélybuliból vidáman, utána a fürdőbe zárva sírunk”

Szalai Nóra őszintén mesél arról, milyen az élet Olaszországban, a karanténban, a hétköznapokban.

Szalai Nóra vasárnapi bejegyzésében őszintén beszélt arról, hogyan élik át a koronavírus-járvány miatt kihirdetett karantént Olaszországban.

#emberseglegyen

... még mindig nagyon sok üzenetet, kommentet kapok és látok arról, hogy a sok erkélyen táncolgató és éneklő olasz azért jutott erre a sorsra, mert így állnak hozzá mindenhez, mint a jelenlegi állapothoz …lám-lám, meg is lett az eredménye, mert itt mindig „dolce vita” meg buli van.

Csak azt nem látja senki, hogy miután bejövünk az „erkélybuliból” vidáman, utána a fürdőbe zárva sírunk, hogy ne lássa más, ne lássák a gyerekek, mert nem tehetjük meg, hogy a félelemtől csak rosszabb legyen a helyzet.

Nem azért keresünk minden nap 1-2 óra vidámságot, mert halálra unjuk magunkat, hanem azért, mert megbolondulunk, és kínunkban keserédes összetartással próbáljuk túlélni a mindennapokat.

 Tegnap 2 óra keringés után – mert a bankautomatákban nincs pénz, mert a közért előtt sorszámmal az utcán áll, ül (baromi türelmesen) mindenki, mert 4-5 boltból próbáljuk összeszedni, amit tudunk – vettem egy (!) csirke mellet. Igen, egyet.

Vehettem volna 4-et is, de előttem is sokan vártak végtelen türelemmel, és mögöttem is. A barátunk, a fogorvosunk, a gyerekek osztálytársainak a szülei, a szomszéd, és sok-sok, rengeteg ismeretlen állt, ült a sorban.

Az előttem álló sem fosztotta ki a boltot, én sem, mert kell másnak is. Pont. Ha nem ilyen mentalitással állunk ehhez a szar helyzethez, akkor hogyan fogjuk túlélni? Ha megöljük egymást a sparban két csirkeszárnyért?!

Nincs hiszti, nincs pánik, nyugalom és optimizmus van, és végeláthatatlannak tűnő várakozás. Nem fizikailag nehéz a karantén, lelkileg, idegileg kimerítő. A harmadik hét után tegnap borultam ki először. És le a kalappal a gyerekek előtt, egy normál iskolai szünetben már megölték volna egymást.

Nyugodtan és higgadtan kezelik a helyzet. Nagyon sok mindenre rájössz időközben. Nincs felesleges vásárlás, nincs költés. Már ételmaradék sincs, mert mindent tárolunk, fagyasztunk, ésszel gondolkodunk. Már szemetet se termelünk, de tegnap már el se vitték volna, mert nincs védőfelszerelése a kukásoknak, és nem mernek kijönni.

Amikor tegnap nem tudtam pénzt levenni, egy barátunk azt mondta, hogy elosztjuk, ami nála van készpénz. Barátok, haverok, cimbik vagyunk … Senki nem kér a másiktól semmit, mindenki ad, segít. Hajnali 2-3 óráig fent vagyunk, mert mindenki virtuálisan tartja a lelket a másikban, próbálunk “bulizni”, elszakadni a valóságtól.

Négy hónapja volt egy autóbalesetünk. Az autómentős, tegnap éjjel felhívott, hogy jól vagyunk-e, és van-e szükségünk valamire. Nem barátom, nem rokonom, senkim.

Pánikolással, üzletfosztogatással, egymás hergelésével, idióta fake news-ok osztogatásával csak rosszabb lesz a helyzet. Pár hete Olaszországban 14 beteg volt. Tegnap este 21.157 diagnosztizált eset, 17.750 jelenlegi beteg, és 1441 haláleset. És karantéban az ország.

Non-stop mennek a járőrök szirénával és hangosbemondóval, mert aki szabályt szeg, azt viszik. Terelnek be mindenkit a lakásba, aki nem alapvető élelmiszerért vagy gyógyszerért ugrik ki írásos kijárási engedéllyel.

Kutyát lehet sétáltatni 5-10 percig. A háztömb egyetlen kutyája 24 órája lent van, mert adják körbe-körbe. Szegény Buksi is totál meg van zavarodva.

Olaszországban most azt jósolják, hogy május közepére lehet vége. ... Nem a bezártság a legnehezebb, meg, hogy minden másnap lencsefőzelék van, meg az, hogy életedben először kenyeret sütsz (nem azért, mert nincs, hanem mert inkább be se állsz a sorba, előbb megkel a tészta :)

… és akkor, most komolyan otthon tényleg az a legfontosabb, hogy “elmenjek-e síelni, mert be van fizetve”, meg “féláron van a mozijegy”, „nem ciki maszkban járkálni” …

Maradjon mindenki otthon a seggén. Két hétig. És akkor vége lesz. Egyébként pedig ördögi kör és soha.

#maradjotthon #egyuttmennifog #mindenrendbenlesz #emberseglegyen

PS: A WC papír posztok sem viccesek … egyébként a boltkifosztás közben eszetekbe jutott elég takarító és tisztálkodó szert is venni? Mert az is el fog fogyni. Itt legalább 1975 óta törvényi előírás, hogy minden lakásban kötelező a bidé.

www.szeretlekmagyarorszag.hu/csak-azt-nem-latja-senki-hogy-miutan-bejovunk-az-erkelybulibol-vidaman-utana-a-furdobe-zarva-sirunk/