Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neokohn: Zsidó nőt késelt egy bevándorló Svédországban

2019.05.15

 

Zsidó nőt késelt egy bevándorló Svédországban

A rendőrség azonosította a tettest, a svéd zsidók megrendültek.

Súlyos sérüleseket szenvedett egy svéd-zsidó nő, akit Helsingborg városában késelt meg kilencszer egy támadó nem messze a helyi zsinagógától.

A JTA szerint a svéd média „őrültnek” minősítette az elkövetőt, ám a helyi zsidó közösségben más vélemények uralkodnak.

A lap megszólaltat egy svéd-izraelit, aki szerint

„a támadások felkavaróak, sokkolóak, de nem meglepőek… Egyre nagyobb tendencia látható arra [Svédországban], hogy egy kalap alá vegyék a zsidókat és Izraelt, és hogy aztán úgy csináljanak, mintha Izrael és a cionizmus ellen lennének, nem pedig a zsidók ellen… Azt hiszem, hogy gyermekeim jövője inkább Izraelben garantált”.

A távirati iroda felidézi, hogy múlt héten egy helsingborgi imám, Samir El Rifai ellen vádat emeltek, amiért egy nyári prédikációjában „majomkhoz és malacokhoz” hasonlította a zsidókat.

S mint azt lapunk is megírta, a hónap elején a kormányzó svéd szociáldemokraták ifjúsági tagozata keveredett antiszemita botrányba, ugyanis egyik rendezvényükön Izrael-ellenes és antiszemita szólamokat fogalmaztak meg.

Reuven Rivlin izraeli elnök a mostani támadás kapcsán arról írt, hogy

„Európa zsidósága ismét veszélyben van. A mai brutális késelés Svédországban arra emlékeztet minket, hogy nem bízhatunk csupán a holokauszt múló emlékezetében, hogy megőrizzük napjaink zsidó közösségének biztonságát”.

 

Az Arutz7 portál szerint a svéd rendőrség egy már korábbról ismert muszlim férfiként azonosította az elkövetőt.

neokohn.hu/2019/05/15/zsido-not-keselt-egy-bevandorlo-svedorszagban/